<h2>informatie over verschillende projectieschermen voor thuisbioscoop, van KlankBart</h2>

Wat zijn de gewenste eigenschappen van een ideaal projectiescherm?
De moderne thuisbioscoop videoprojector heeft eigenlijk altijd wel een adequate lichtopbrengst waardoor high-gain schermen niet meer nodig zijn. Daardoor is het mogelijk om het zwaartepunt van het doek te verleggen naar beeldkwaliteit. Het perfecte scherm dient het geprojecteerde licht over een zo groot mogelijke hoek te reflecteren, op een gelijkmatige manier zonder onregelmatigheden. Het tegengaan van alle glans effecten Glans is de oorzaak van ongelijkmatige lichtverdeling en kleurverschuiving. Matte PVC doeksoorten laten toch nog een kleine hoeveelheid glans zien. Matte textielsoorten daarentegen hebben de eigenschap licht in alle richtingen gelijkmatig uit te stralen. OS Screen gebruikt een synthetisch textiel met titanium oxide coating voor extreme matheid en daarmee perfecte lichtdiffusie. Ook Screen Excellence maakt gebruik van een stoffen doek.

KlankBart heeft verschillende merken projectieschermen in het leveringsprogramma. Elk merk heeft z’n eigen specifieke eigenschappen:

AdeoScreen, Frame schermen en handmatig of elektrisch afrolbare schermen met een gunstige prijs kwaliteitsverhouding

Meer informatie over de verschillende projectieschermen van Adeo op AdeoScreen info-pagina

 

 

 

 

OS Screen: een bijzonder nieuw merk. Om optimaal te kunnen genieten van films is een thuisbioscoop natuurlijk de mooiste oplossing. Een van de belangrijkste aspecten om rekening mee te houden is het projectiescherm. Wij hebben nu een nieuw merk in het assortiment: OS Screen. Dit van oorsprong Japanse bedrijf is zijn vleugels nu aan het uitslaan in Europa. Wat opvalt aan deze schermen is de bijzondere kwaliteit van het gebruikte doek. De meeste schermfabrikanten werken met PVC doek. Dit kunststof product is enigszins gevoelig voor temperatuur schommelingen waardoor rimpelingen kunnen ontstaan. Hoewel moeilijk vast te stellen met het blote oog, gebruikt OS Screen doek met een basisstructuur van textiel. Deze doeksoort is klimatologisch veel stabieler. Daarnaast heeft dit materiaal ook een grotere zelfherstellende (anti-kreuk) capaciteit dan andere materialen.

OS Screen, speciaal aan een projectiescherm van OS Screen is het hele mooie geweven projectiedoek wat ze gebruiken. Meer informatie over OS Screen op OS Screen infopagina.

 

 

Screen Excellence, frame schermen en gemotoriseerde schermen met geluiddoorlatend doek.

Screen Excellence heeft ook multi formaat schermen.

 

Meer informatie over deze geluid doorlatende projectieschermen op onze speciale Screen Excellence informatiepagina .