ADEO PROJECTIE DOEK SOORTEN

We leveren verschillende soorten projectieschermen van Adeo projectieschermen. Hier op deze pagina vind je alle informatie over de verschillende doeksoorten

Adeo fabriceert zowel frame schermen (type Plano) voor vaste montage aan de wand als ook oprolbare projectieschermen. Deze oprolbare projectieschermen kunnen naar keuze handmatig of gemotoriseerd worden bediend.

Adeo Vision White
VisionWhite vertegenwoordigt de top op het gebied van projectiedoekkwaliteit en garandeert een perfecte vlakheid, voor een optimale beeldweergave, zelfs op zeer grote schermen, en een uitstekende lichtspreiding, dankzij het speciale reliëf van het projectiedoek. De brede kijkhoek, hoge helderheid, afwezigheid van hotspot-effecten en uitzonderlijke uniformiteit van kleur hebben het tot het referentieoppervlak van het Adeo-assortiment gemaakt. Dankzij zijn veelzijdigheid kan hij in verschillende contexten worden gebruikt, van professionele toepassingen (ook bij omgevingslicht) tot high-definition thuisbioscoopsystemen (aanbevolen voor omgevingen met gedimd licht).
Gain: 1.2
Adeo Vision White Pro
Het Adeo-assortiment omvat ook een wit doek met zwarte achterkant, speciaal ontworpen voor kritieke situaties waarbij de schermen voor een sterke lichtbron worden geplaatst. Door het licht te blokkeren, garandeert de zwarte achterkant een ongestoorde projectie.
Dit projectiemateriaal is bijzonder geschikt voor kleine en middelgrote schermen.
Gain: 0,9
Adeo Vision Rear
Uitstekende beeldprojectieresultaten en een brede kijkhoek met de projector achter het scherm geplaatst. VisionRear is de beste oplossing om een optimale besparing te realiseren zonder afbreuk te doen aan de diffusie van licht en tegelijkertijd het hotspot-effect in het midden van het scherm te vermijden.
Gain: 0,6
Adeo Vision Rear DB
Dit innovatieve schermmateriaal is ontworpen om te worden gebruikt voor zowel voor- als achterprojectie. Het kan ook worden gebruikt in toepassingen waarbij continu moet worden geschakeld tussen voor- en achterprojectie door het beeld langs de verticale as elektronisch om te keren. Het biedt een extreem brede kijkhoek met een vlakke spectrale respons en geen kleurverschuiving over de hele aanbevolen kijkhoek. Ontworpen voor 4K Ultra HD-toepassingen, is het perfect geschikt voor gebruik met de hedendaagse high-brightness high-performance videoprojectoren.
Gain: Voorkant: 0,6; achterkant: 0,8
Adeo Vision Acoustic
Micro-gaatjes van 0,5 mm die over het hele oppervlak zijn geponst, maken dit projectiemateriaal “akoestisch transparant”, zodat de geluidsbron achter het scherm kan worden geplaatst zonder afbreuk te doen aan de audiostandaard. VisionAcoustik is speciaal ontworpen voor thuisbioscooptoepassingen met hoge resolutie en vermindert het verlies aan helderheid dat kenmerkend is voor traditionele geperforeerde oppervlakken dankzij het gebruik van microgaatjes, waarvan de aanzienlijk kleinere diameter de afwezigheid van hotspot-effecten in het midden van het scherm garandeert.
Gain: 0,75
Adeo Vision Acoustic
Micro-gaatjes van 0,5 mm die over het hele oppervlak zijn geponst, maken dit projectiemateriaal “akoestisch transparant”, zodat de geluidsbron achter het scherm kan worden geplaatst zonder afbreuk te doen aan de audiostandaard. VisionAcoustik is speciaal ontworpen voor thuisbioscooptoepassingen met hoge resolutie en vermindert het verlies aan helderheid dat kenmerkend is voor traditionele geperforeerde oppervlakken dankzij het gebruik van microgaatjes, waarvan de aanzienlijk kleinere diameter de afwezigheid van hotspot-effecten in het midden van het scherm garandeert.
Gain: 0,75
Adeo Macro Acoustic
Net als VisionAcoustik is ook dit oppervlak geperforeerd met microgaatjes (diam. 1,3 mm) die het “akoestisch transparant” maken, zodat de geluidsbron achter het scherm kan worden geplaatst: zo wordt een perfecte lokalisatie van het geprojecteerde beeld en van de geluidsbron verkregen. De toepassing is echter anders: VisionMacroAcoustik is speciaal ontworpen voor grote schermen, en wederom om het hotspot-effect te vermijden.
Gain: 0,75
Adeo Vision Fold
In service and rental contexts, screens are subjected to frequent assembling and dismantling operations, and the surface often remains folded for long periods and in all sorts of climate conditions. These circumstances can damage normal projection materials, impressing marks in the place of the folds. To avoid the “impression effect” Adeo offers VisionFold, the projection material characterized by greater elasticity.
Gain: 0,9
Adeo Vision Fold Rear
A proposal for the service and rental channel, specific for rear projection. Owing to its outstanding elasticity, this surface resists wear-and-tear and wheathering, and withstands the repeated assembling and dismantling operations typical of the applications it is intended for.
Gain: 0,65
Adeo reference white 4k doek
ReferenceWhite 2 is een nieuw verbeterd materiaal dat is ontworpen voor die toepassingen die een uitzonderlijke kleurnauwkeurigheid vereisen bij alle kijkhoeken. Mede dankzij de afwezigheid van het hotspot-effect is het perfect om te gebruiken in een thuisbioscoop of een professionele studio. Aanbevolen voor omgevingen met gecontroleerd licht.
Gain: 0,9
Adeo Reference Grijs 4k
ReferenceGrey 2 is een nieuw, verbeterd projectiedoek dat is ontworpen voor installaties in verduisterde kamers met lichte muren en wat omgevingslicht. Het behoudt zijn getrouwe kleurnauwkeurigheid onder alle kijkhoeken en verbetert tegelijkertijd het zwartniveau van videoprojectoren met een vaste matrix.
Al deze kenmerken maken het ook compatibel met Ultra-Short Throw (UST) en Short Throw (ST) installaties.
Gain: 0,5
Adeo Ambient Grijs
AmbientGrijs ALR projectiedoek is ontworpen voor gebruik in toepassingen met omgevingslicht of in kamers met felgekleurde muren. Dit schermmateriaal levert de beste videoprestaties met Home Theater-projectoren met hoge helderheid en is met name geschikt voor gebruik met Ultra-Short Throw (UST) projectoren en Short Throw (ST) projectoren, met behoud van uitstekende zwartniveaus en perfecte kleuruniformiteit
Gain: 0,6
Adeo Ambient Grijs
Nieuw ARL-oppervlak (Ambient Light Rejecting) dat is verfijnd om de kleuruniformiteit en de diepte van het geprojecteerde beeld te verbeteren. Het is ons beste projectiedoek voor toepassingen met omgevingslicht en projectoren met een normale throw ratio (>1). Dit projectiedoek kan ook gebruikt worden met Short Throw (ST) projectoren. Dit doek is niet geschikt voor UST projectie.
Gain : 0,9
Chromakey
De Chromakey is een techniek die in de tv- en filmindustrie wordt gebruikt om speciale effecten te creëren, waarbij mensen of objecten op virtuele achtergronden worden geprojecteerd, die in een later stadium afzonderlijk worden toegevoegd.
Deze oplossing maakt het mogelijk om twee of meer video’s te mixen, met een bepaalde achtergrond tijdens de postproductie, wat resulteert in perfect samengevoegde en gesynchroniseerde beelden.