OS SCREEN PROJECTIESCHERMEN

OS Screen projectieschermen speciaal voor thuisbioscoop toepassingen

Os Screen is een gespecialiseerde fabrikant van projectieschermen, bekend in Azië voor zijn hoogstaande en aantrekkelijke schermen.

Het thuisbioscoopprogramma omvat een betaalbare serie van 16:9 Hand en Gemotoriseerde modellen evenals frame schermen met een vaste kader. Deze home cinema producten zijn uitgevoerd met ‘Pure Mat II ‘ het schermmateriaal, dat specifiek door OS wordt ontworpen en het licht verspreid gelijkmatig in alle richtingen zonder hot spot voor een optimale geprojecteerde beeldkwaliteit. Het nieuwste doek is nu het Pure Mat EX projectiedoek, welke ook ideaal is voor 4k video.


Voorkomen van moiré 

Moiré is een inferentie-effect van de vaste pixelstructuur van de projector met een regelmatige oppervlakte structuur van een doek. Zoals op de microscoop foto te zien is heeft dit doek een opzettelijk onregelmatige weefstructuur om moiré effecten te vermijden. Blokkeren van lichttransmissie. Hoewel een projectiedoek redelijk dik en wit van kleur is zal er net zoals bij PVC toch een hoeveelheid licht verloren gaan doordat deze door het scherm heen gaat. Om dit soort verliezen te voorkomen wordt er een rubberachtige zwarte coating aangebracht op de achterkant van het doek. Dit is een efficiënte manier om de lichtopbrengst van een scherm te verhogen zonder dat dit gevolgen heeft voor de overige reflectie eigenschappen. Ook in situaties dat er licht vanachter het scherm komt is dit een uitkomst.
Nummer 1 op de THX certificatielijst van geluiddoorlatende doeksoorten Door overname van producent Eastone is OS screen ook in staat om akoestisch transparante schermen te leveren in de hoogste kwaliteit. Dit zogenaamde E2S doek behoeft geen compensatie voor hoge tonen en levert door een speciale grijze coating die op de achterkant wordt gespetterd toch een relatief hoge gain. Het resultaat: de eerste plaats op de lijst van certificatiefirma THX Ltd voor de beste audio en video prestatie in de categorie geluiddoorlatende doeksoorten.

Milieuvriendelijke materialen

OS Screen houdt zich actief bezig met een zo milieuvriendelijk mogelijk product. Het bedrijf is ook houder van het ISO14001 certificaat voor milieuzorg management.

De range bevat gepatenteerde technologieontwikkelingen door OS, met inbegrip van Ball-Stop and Soft-Winding Mechanism, zodat de handschermen gemakkelijk en vloeiend omhoog en omlaag kunnen worden getrokken.

STP serie:

STP. Om echt optimaal gebruik te maken van de huidige trend in home cinema van full HD naar nog hogere resoluties (4k) in de toekomst. Het ideale Tab Tensioned scherm is nu hiervoor leverbaar.

 

 

 

 

SEP en SMP serie:

Vereenvoudigd constructie en het ontwerp past in verschillende omgevingen.
De aanwezigheid van het scherm wordt verminderd door de super platte uitvoering.

SEP is gemotoriseerd en

SMP handmatig bediend

 

 

 

 

Waarom kiezen mensen voor OS

OS heeft een geschiedenis van meer dan 50 jaar , en heeft een heel goede relatie met de meerderheid van de projector fabrikanten. OS doet zaken met projectoren fabrikanten in Japan, en levert in samenwerking AV-systemen aan de Japanse markt. Dankzij deze deals is OS nauw verbonden met de fabrikanten van projectoren. Door veel gesprekken met ingenieurs en de verzoeken van deze fabrikanten wordt de OS kwaliteit steeds verder verbeterd .

De ontwikkelaars van OS hadden de kans om te voldoen aan de wensen van R & D -mensen om hun nieuwste projectoren te controleren vóór de invoering op de markt. Ze wilden hun projectoren testen met OS schermen, welke een hoge reputatie heeft verworven . Tijdens dergelijke sessies had OS veel kansen om met deze R & D- mensen te praten over de prestaties van projectoren en schermen. In de R & D- laboratoria van vele projectorfabrikanten  wordt OSscreen vaak gebruikt als referentie scherm .

Deze nauwe samenwerking met projector fabrikanten gaf OS de kans om na te denken over de schermen die ze echt nodig hebben . Wat zijn de problemen met de projectoren , wat zijn hun gebreken , hoe het scherm zou moeten zijn , hoe het scherm moet worden veranderd …. De informatie gaf inderdaad OS vele hints om de nieuwe schermen te ontwikkelen .
We kunnen zeker zeggen dat OS schermen goed zijn geëvalueerd onder de projector fabrikanten in Japan .
De samenwerking is niet beperkt tot alleen in Japan. De projecten gaan op dezelfde wijze in Azië en Europa , waar veel tentoonstellingen in samenwerking met de projector vestigingen en hun distributeurs worden uitgevoerd .