[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

KlankBart NIEUWS

 

Het laatste AV nieuws over de merken waarmee KlankBart werkt.

22 februari 2024

Rithum panel is vanaf nu ook als Control4-bedieningspaneel te gebruiken.

Het gebruiken van Rithum als alternatief voor een Control4-bedieningspaneel, of ander domotica besturingssysteem zoals Crestron, RTI of Savant, biedt een unieke kans om slimme huis- en commerciële automatisering naar nieuwe hoogten te tillen. Deze integratie zorgt voor een naadloze combinatie van de dynamische mogelijkheden van Rithum met de complexiteit van systemen zoals Control4. Laten we eens kijken hoe Rithum dient als een dynamisch en kosteneffectief alternatief voor traditionele Control4-bedieningspaneel en de voordelen van Rithum als alternatief voor een bedraad Control4-toetsenbord demonstreren.

De waarde van Rithum in een Control4-opstelling
Kiezen voor Rithum boven een traditioneel Control4-toetsenbord of een Control4-bedraad toetsenbord is niet alleen een budgettaire beslissing. Het is een strategische keuze om een oplossing te kiezen die meer veelzijdigheid en efficiëntie biedt. Wanneer u de prijs van het Control4-toetsenbord in ogenschouw neemt, komt het integreren van Rithum-producten in uw systeem naar voren als een kosteneffectieve oplossing zonder in te boeten aan functionaliteit of controle.

 

21 februari 2024

Nieuwe 4k laser home cinema projector van Optoma, in zwarte behuizing

Optoma introduceert de nieuwe UHZ55, leverbaar vanaf 1 maart 2024

Optoma UHZ55Optoma heeft de nieuwe UHZ55-laserprojector aangekondigd, een vervolg op de UHZ50, een model uit 2021 dat toen baanbrekend was onder home entertainment-projectoren vanwege zijn laserlichtbron en gamervriendelijke lage inputvertraging.

Net als zijn voorganger is de UHZ55 een 4K DLP-model met één chip dat gebruik maakt van TI’s 0,47-inch chipset met 4-fase XPR-pixelverschuiving. De laserlichtbron heeft dezelfde lichtopbrengst van 3.000 ANSI-lumen, in dit geval van de DuraCore-laser van het bedrijf, gespecificeerd voor maximaal 30.000 uur in Eco-modus. Dit model heeft ook de Enhanced Gaming Mode, welke een inputvertraging van 16,9 milliseconden biedt voor 4K/60 Hz-signalen en compatibiliteit met 1080p/240 Hz-signalen van gaming-pc’s met een responstijd van slechts 4 ms.

Slimme 4K UHD laserhome entertainment-projector
Maak je klaar voor een geheel nieuwe filmervaring in het comfort van je eigen huis. De stijlvolle UHZ55 levert levendige 4K UHD-laserprojectie voor ongelooflijk scherpe beelden met uitzonderlijke helderheid en levendigheid voor films, tv-programma’s, games en sport. 

Deze projector zit boordevol de nieuwste technologie en functies, is HDR- en HLG-compatibel, 3x HDMI 2.0-ingangen, naadloze stembediening, streaming-apps en een ingebouwde mediaspeler. Lasertechnologie biedt langdurige, uitzonderlijke kleurnauwkeurigheid met uitgebreide DCI-P3-dekking – perfect voor het opnieuw creëren van de ervaring op een groot scherm thuis.

ISE 2024 in Barcelona, 30 januari – 2 februari 2024

ISE brengt de belangrijkste sectoren van de wereldwijde AV- en systeemintegratie-industrie samen. Tot nu toe hebben al meer dan 700 bedrijven toegezegd om te exposeren, en naast de reeds lang bestaande prominente exposanten zal ISE 2024 gastheer zijn voor verschillende nieuwe merken die hun debuut maken.

Hierbij een overzicht van het belangrijkste nieuws wat op de ISE zal worden gepresenteerd.

Adeo projectoeschermen:

Adeo staat op stand 2K 500

Op deze grote beurs zal Adeo deze nieuwe producten officieel lanceren:

Groot formaat plafond-/wandrolscherm model BIG ONE, verkrijgbaar in afmetingen van 7m tot 8,5m;
Akoestisch transparant en omgevingslichtafstotend Ambient Grey 2 Acoustik-oppervlak;
Akoestisch transparant Reference White 2 Acoustik-oppervlak, voor een verbeterde Adeo-thuisbioscoopervaring in een speciale, volledig donkere kamer;
Akoestisch transparant Reference Grey 2 Acoustik-oppervlak, voor een verbeterde Adeo-thuisbioscoopervaring in een speciale kamer met wit/lichtgekleurde muren.

DVDO heeft net een aantal nieuwe camera’s geïntroduceerd. Deze zullen te zien zijn op deze ISE in Barcelona.

DVDO staat op stand 5 H100

Gefen valt tegenwoordig onder Nice Spa, samen met oa. Elan, Furman en SpeakerCraft.

Nice (Gefen) staat op stand 2 K300

Bij Optoma verwachten we de aankondiging van een nieuw model projector, verder zullen hier de touch screens te zien zijn.

Optoma staat op stand nummer 3 D500, in hal 3

Screen Excellence staat met een groot Neo geluiddorlatend projectiescherm op stand 2 C500 samen met Trinnov Audio

Screen Excellene introduceert 2 nieuwe geluiddoorlatende doeken:

 • Visionaire HC Geluiddoorlatend High Contrast grijs projectiedoek voor normale projectoren
 • Visionaire USTAT Geluiddorlatend ALR doek voor UST projectoren

 

24 november 2023

Samen maken we van Black Friday, Green Friday! Doe jij ook mee?

Op Green Friday maken we een statement tegen de enorme overconsumptie op Black Friday. Dat betekent dat wij op vrijdag 24 november geen kortingsacties aanbieden en we juist iets teruggeven aan de aarde.
En jij kan ons helpen! Laat ook een tegengeluid horen op Black Friday. Zo maken we de Green Friday beweging samen nog groter. Hoe doe je dat?

 • Koop geen Black Friday deals
 • Geef op jouw manier invulling aan Green Friday, bijvoorbeeld door het delen van het statement op social media, een boom te planten in het Green Friday Forest of zelf een actie op te zetten
 • Ga naar www.greenfriday.nl en sluit je aan! Zo zetten we ons samen in voor een groene en gezonde aarde.
  #greenfriday #treesforall

 

10 oktober 2023

Nieuwe compacte laser home cinema projector van Optoma

Optoma introduceert de nieuwe UHZ66 compacte 4k UHD laser projector speciaal voor de thuisbioscoop.

De UHZ66 is een van Optoma’s meest compacte en probleemloze 4K UHD DuraCore-laserprojectoren tot nu toe. Deze projector van 4000 lumen is ontworpen voor onderhoudsvrij continu gebruik en levert krachtige beeldprestaties met flexibele installatiefuncties en uitgebreide connectiviteitsopties in een slanke, compacte vormfactor, tot 34% kleiner dan eerdere Optoma-modellen.

 

9 oktober 2023

KlankBart op High End Innovation show en de iEar show in november 2023

Na de succesvolle Dutch Audio Event in Veldhoven het afgelopen weekend kijken we vooruit naar de komende 2 shows in november.

Op 11 en 12 november wordt de High End Innovation beurs gehouden in Brussel.

In kamer 214 op de 2e verdieping zal ik hier de nieuwe UHZ66 4k laserprojector laten zien.

Openingstijden: 10 – 18:00 uur, zaterdag en zondag.

Adres:
Hôtel Courtyard – Marriott,
Olympiadenlaan 6, Brussel

En 18 en 19 november is de iEar show in het Willem II stadion in Tilburg.

iEar show 2023KlankBart staat hier op de 2e verdieping in ruimte S14.  Hier is oa de nieuwe UHZ66 4k laser projector te zien.

 

 

 

 

29 september 2023

Uitverkoop pagina

Op de nieuwe bijgewerkte sale pagina staan een aantal producten met aantrekkelijke kortingen. Dit zijn allemaal ex-demo modellen of overjarige modellen. Neem af en toe eens een kijkje want als er iets bij komt wordt het op deze pagina er bij gezet.

 

25 september 2023

Optoma stopt met productie van 4k UST projectoren voor thuis gebruik.

Helaas heeft Optoma Europa vandaag bekend gemaakt dat de L1 UST projector uitverkocht is en ook niet meer binnen komt. Zoals het er nu naar uitziet komt er op korte termijn geen 4k opvolger voor dit model.

De UST modellen voor kantoren blijven wel in productie.

Voor thuisgebruik hebben we nu de Formovie 4k UST 3-laser projector in het assortiment. Het huidige aanbod UST modellen voor thuis en speciale ALR schermen vind je op de nieuwe UST pagina.

 

 

11 september 2023

KlankBart staat samen met SVS op de Dutch Audio Event, 7 en 8 oktober in Veldhoven

Na een aantal jaren afwezig te zijn geweest staan we dit jaar op de Dutch Audio Event.

Dutch Audio Event banner 2023

Zaterdag 7 en zondag 8 oktober wordt de Dutch Audio Event 2023 gehouden in NH De Koningshof in Veldhoven.

Openingstijden:

Adres:Locht 117, Veldhoven

We staan in kamer 24

 

 

Op de Dutch Audio Event zullen er meerdere home cinema projectoren te zien zijn. Op een groot 3m scherm tonen we beeld van de nieuwe Optoma UHZ50 projector. Dit is een 4k UHD home cinema projector met een hoge lichtopbrengst van 3000 lumen. Deze projector heeft een speciale HDMI ingang voor gaming waarbij alle beeldprocessing functies worden uitgeschakeld zodat dit model ook voor gamers interessant is. Bovendien is dit 1 van de eerste projectoren met een HDMI ARC ingang waardoor het gemakkelijker wordt om in een eenvoudige setup met een soundbar te kunnen werken.

 

Daarnaast zullen we ook een ultra short throw projector laten zien. Het grote voordeel van het gebruik van een UST projector is dat je een thuisbioscoop in huis kan krijgen zonder ingewikkelde verbouwing. Een UST projector zet je op je tv meubel en die projecteert dan direct op de muur of op een scherm.

Drievoudige laser-tv-projectoren gebruiken drie lasers, één voor elke primaire kleur: rood, groen en blauw. De drie lasers produceren de kleuren direct, waardoor er geen fosforwiel meer nodig is. Het resultaat is dat dit een nauwkeuriger en levendiger beeld oplevert dan een enkele laserprojector. De Formovie Theater ondersteunt Dolby Vision en eARC.

Er wordt gebruik gemaakt van HDMI kabels van KanexPro. KanexPro maakt HDMI switches en HDMI kabels die voldoen aan hoge kwaliteiteisen en aantrekkelijk geprijsd zijn.

Meer info en kaarten op de website van het Dutch Audio Event 2023 in Veldhoven

 

2 mei 2023

Adeo nieuws

Vanaf vandaag gaat de nieuwe prijslijst in. Door de gestegen prijzen van alumiuium zijn alle prijzen wat omhoog gegaan.

Het nieuwe ALR-omgevingslicht werende projectiedoek Ambient Grey 2 (AG2) is toegevoegd aan verschillende schermmodellen. Beschouw het als de aanbevolen keuze waar projectie zal plaatsvinden met aanwezigheid van licht in de kamer. De structuur maakt het mogelijk om het ook te fabriceren in modellen met gemotoriseerd niet-gespannen schermen.

Het andere reeds bestaande ALR-doek Ambient Grey (AGR) verdient alleen de voorkeur als: de toepassing wordt gecombineerd met een UST-projector (ultra-short-throw); of voor sommige grotere maten waar de nieuwe Ambient Grey 2 (AG2) niet beschikbaar is; of als de klant het minimaal mogelijke bedrag voor een ALR-oppervlak wil uitgeven. In combinatie met gemotoriseerde projectieschermen kan dit doek alleen bij modellen met spankabels geleverd worden.

Het Helios White (HWH) doekmateriaal is niet meer leverbaar en is niet meer verkrijgbaar. Daarom is het verwijderd uit de prijslijst.

 

Aanbevolen doeksoort voor de verschillende toepassingen: Projectiedoek soort:
Ambient Light Rejection (ALR) AmbientGrey 2 – AG2
Voor Ultra-Short Throw (UST) projector ReferenceGrey 2 – RG2
Voor Ambient Light Rejection (ALR) + Ultra-Short Throw (UST) AmbientGrey – AGR
Geluiddoorlatend Acoustisch Transparant (AT) VisionAcoustik – VAC
Voor Acoustic Transparency (AT) + Ultra-Short Throw (UST) VisionAcoustik – VAC
Doek met zwarte achterkant (BB) VisionWhitePro – VWP
Voor Rear Projectie VisionRear DB – VDB
4K Home Cinema doek voor verduisterde ruimte ReferenceWhite 2 – RW2
4K grijs home cinema doek voor ruimtes met lichte muren of plafond ReferenceGrey 2 – RG2
For Education Channel (Low and Mid Market Segments) VisionWhite – VWH
Voor verhuur toepassing in Front Projectie VisionFold – VFO
Voor verhuur in Rear Projectie VisionFoldRear – VFR

1 maart 2023

Slim wandpaneel voor een smart home

Rithum switch in keuken

 

Rithum Switch is een smart home control muurpaneel dat je verlichting, audio en klimaatregeling combineert in één simpele touchscreen smart switch. Het hele gezin kan eenvoudig de perfecte verlichting, geluid en temperatuur instellen zonder telefoon, app of training.

 

 

De nieuwst software-update 2.0 is nu uit en die zal de komende dagen op afstand automatisch zal worden verspreid onder alle Rithum-gebruikers. Deze nieuwste softwareversie bevat meerdere updates, waaronder variabele lettergroottes voor het Scenes-scherm, audiogroepering voor Sonos en BluOS, een volledige reeks nieuwe klimaatregelingsfuncties genaamd Rithum Stat*, en meer

 

10 januari 2023

ISE 2023 in Barcelona

ISE brengt de belangrijkste sectoren van de wereldwijde AV- en systeemintegratie-industrie samen. Tot nu toe hebben al meer dan 700 bedrijven toegezegd om te exposeren, en naast de reeds lang bestaande prominente exposanten zal ISE 2023 gastheer zijn voor verschillende nieuwe merken die hun debuut maken.

Hierbij een overzicht van het belangrijkste nieuws wat op de ISE zal worden gepresenteerd.

Adeo projectoeschermen

Adeo staat op stand 2L 600

DVDO heeft net een aantal nieuwe camera’s geïntroduceerd. Deze zullen te zien zijn op deze ISE in Barcelona.

DVDO staat op stand 5 H870

Gefen valt tegenwoordig onder Nice Spa, samen met oa. Elan, Furman en SpeakerCraft.

Nice (Gefen) staat op stand 2 K350

Bij Optoma waren we benieuwd naar de opvolger voor de CinemaX D2 die uitverkocht is. Op de ISE was al een prototype te zien van de nieuwe Optoma L1 UST 4k home cinema projector. Deze is leverbaar vanaf begin mei.

iompressie Optoma stand ISE 2023

Optoma staat op stand nummer 3 D600, in hal 3

Dit jaar staat Screen Excellence weer op de ISE na enkele jaren afwezig te zijn geweest. Op de stand van Screen Excellence zal het nieuwe type scherm Elegance te zien zijn. Het Elegance projectiescherm is een ALR (Ambient Light Reflecting) scherm speciaa; voor gebruik bij normale projectoren.

Screen Excellence staat op STAND 2 E550

 

29 december 2022

CinemaX D2 getest door Projectorcentral

Projectorcentral heeft recent de nieuwe D2 getest.

Conclusie:

“The successor to the CinemaX P2 hosts some notable improvements over its predecessor, and with its competitive price point and compelling features, is sure to find a spot in many homes.”

Lees hier de volledige tekst van de test van de CinemaX D2

 

28 december 2022

B&K Audio stopt productie

Het merk B&K wordt opgeheven, de productie is gestopt.

We hebben nog 2 demomodellen in voorraad, deze kunnen we met een speciale korting aanbieden.

 

27 december 2022

Optoma UST modellen

De CinemaX D2 smodellen zijn bijna uitverkocht. Helaas hebben we nog geen informatie over de nieuwe UST laser TV modellen van Optoma.

 

17 oktober 2022

KlankBart staat op de iEar show met de nieuwe Optoma laser tv projectoren, de CinemaX D2 en CinemaX D2 smart

We staan dit jaar ook op de iEar sho 26 en 27 november. In ruimte S14 op de 2e verdieping zal de nieuwe CinemaX D2 te zien zijn.

iEar show

Details:

Audio Show iEar’ 2022
Zaterdag 26 & zondag 27 november 2022
Openingstijden 10.00 – 18.00 uur

Gratis entree, gratis parkeren, en gratis pendelbus vervoer van en naar Tilburg Centraal Station.

Locatie: Willem II stadion Tilburg

16 oktober 2022

KlankBart staat op de New Music High End show met de nieuwe Optoma laser tv projectoren, de CinemaX D2 en CinemaX D2 smart

We staan dit jaar ook op de New Music High End show op 12 en 13 november in Brussel.

5 oktober 2022

Nieuwe laser projectie tv modellen van Optoma, de CinemaX D2 en CinemaX D2 smart

Optoma, het nr. 1 4K UHD-projectie- en DLP®-merk wereldwijd en het nr. 1 laserhuismerk in Europa, * lanceerde vandaag de Optoma CinemaX D2-serie, de volgende generatie echte 4K UHD-thuisbioscoopprojectoren tegen aantrekkelijke prijzen. prijs punten. Geniet van toegang tot meer dan 400.000 films, tv-programma’s, live sport en speel muziek en games via streamingdiensten en pas zelfs uw startscherm aan om uw favoriete apps weer te geven** met de CinemaX D2 Smart, een ultrakorte projectieprojector met hoge helderheid, verbluffende beeldkwaliteit en levensechte beelden voor de ultieme bioscoopervaring.

Optoma maakte gebruik van feedback van klanten over de bekroonde CinemaX P2-projector en ontwierp de CinemaX D2– en CinemaX D2 Smart-projectoren om rijke details te produceren en een realistische beeldkwaliteit te leveren voor eersteklas home-entertainment. De CinemaX D2-projectoren beantwoorden aan een breed scala aan behoeften op het gebied van gamecontent en zijn uitgerust met Enhanced Gaming Mode, waardoor gamenthousiastelingen onscherpe beelden en gaming met lage vertraging kunnen ervaren met een responstijd van 16 ms in 4K bij 60 Hz en 4 ms in 1080P bij 240 Hz voor een competitief spelvoordeel.

Door gebruik te maken van de DLP®-technologie van Texas Instruments en de DuraCore-lasertechnologie van Optoma, leveren de Optoma CinemaX D2-serie projectoren een geweldige ervaring op een groot scherm met een glazen lens met ultrakorte projectieafstand die tot 100-inch beelden werpt op minder dan een voet afstand van het projectieoppervlak . De Optoma CinemaX D2-projectoren beschikken ook over eARC-audio (Enhanced Audio Return Channel) met ondersteuning voor Dolby Atmos-doorvoer, evenals RS-232-connectiviteit en drie HDMI 2.0-ingangen.

Consumenten zijn op zoek naar een flexibele en eenvoudig te gebruiken vervanger voor home entertainment-tv om te genieten van al hun inhoud, films en tv-programma’s in elke ruimte, vooral in kleinere kamers, of om van kamer naar kamer te gaan. Sinds Optoma in 2019 zijn eerste ultra short throw-model introduceerde, hebben we waardevolle feedback van onze klanten ontvangen en deze verbeteringen in onze nieuwe CinemaX D2-serie verwerkt om de beste echte 4K UHD-thuisbioscoopervaringen te blijven leveren tegen een aantrekkelijke prijs.

De CinemaX D2-projectoren beschikken ook over 3.000 lumen, een contrastverhouding van 1.800.000:1 en HDR- en HLG-compatibiliteit in een slank, compact ontwerp, verkrijgbaar in een zwart of wit chassis, samen met één afstandsbediening voor de projector die ook de slimme apps activeert .

Optoma’s CinemaX-serie is wereldwijd erkend met meerdere prijzen voor zowel ontwerp als prestaties, waaronder: de ProjectorCentral 2020 Best of the Year Award (VS), Projector Central 2020 Editor’s Choice Award (VS), Red Dot DESIGN AWARD 2020 (Duitsland), iF DESIGN AWARD 2020 (Duitsland), Taiwan Silver Excellence Award 2020 (Taiwan), Engadget Best of CES 2019 finalist (VS), Projector Central 2019 InfoComm Best of Show Award (VS), Gotta Be Mobile Best of CES 2019 (VS), GOOD DESIGN AWARD 2019 (Japan) en Best of CES Asia 2019 ZOL (China).

Extra functies van de Optoma CinemaX D2-serie zijn onder meer:
• Resolutie: 4K UHD (3.840 x 2.160)
• Lumen: 3.000 lumen
• Contrast: 1.800.000:1
• Android TV™-dongle / Streaming-apps (alleen CinemaX D2 Smart)
• Kleur: REC.709, DCI-P3 breed kleurengamma
• Eenvoudige installatie met geometriecorrectie – 3×3 warping-functie
• HDR10-compatibel
• Ingebouwde Enhanced Gaming Mode met een responstijd van 16 ms in 4K bij 60 Hz en 4 ms in 1080P bij 240 Hz
• RS-232-connectiviteit
• I/O: drie HDMI 2.0-poorten, eARC (HDMI 2), Dolby Atmos-doorvoer

*No.1 4K UHD Brand Worldwide
Data source: PMA Research: Worldwide Projector Census, Y2021 and Q1/Q2 2022

*No.1 4K UHD Brand in EMEA
Data source: PMA Research: Worldwide Projector Census, Y2021 and Q1/Q2 2022

*No.1 Laser Home Projector Brand in EMEA
Data source: PMA Research: Worldwide Projector Census, Q2 2022

*No.1 DLP Brand Worldwide
Data source: PMA Research: Worldwide Projector Census, Y2021, for projectors +1000 lumens

*No.1 DLP Brand in EMEA
Data source: PMA Research: Worldwide Projector Census, Y2020 and Y2021

20 juli 2022

Nieuwe full HD projector van Optoma, de HD28i

Ga helemaal op in het spel met de Optoma HD28i en beleef elk moment op het grote scherm. Deze compacte projector met hoge helderheid is handig en eenvoudig te installeren en ideaal voor goed verlichte omgevingen, zodat sportfans kunnen genieten van live-actie met familie of vrienden terwijl de lichten aan zijn.

Met verbluffende kleurtechnologie levert het nauwkeurige, levensechte kleurenreproductie voor sport- en filmliefhebbers. Het heeft ook een lage invoerlatentie – perfect voor games en snel bewegende evenementen die afhankelijk zijn van snelle reacties.

Een geïntegreerde luidspreker zorgt voor geluid en HDMI-ingang maakt verbinding met meerdere apparaten mogelijk, zoals settopboxen, gameconsoles en HDMI-dongles. Deel de ervaring op het grote scherm en neem hem mee naar het huis van een vriend met de optionele draagtas voor een sportevenement, filmavond of gamemarathon – overal met een plat oppervlak.

 

5 juli 2022

Nieuwe doeksoorten van Adeo

We zijn verheugd om te kunnen meedelen dat we officieel het nieuwe Reference Wit 2 4k projectiedoek introduceren, welke het niet meer geproduceerde Reference Wit doek vervangt. Dit nieuwe projectiedoek is te gebruiken bij alle vaste schermen en voorlopig op gemotoriseerde uitklapschermen tot maximaal 300 cm beeldbreedte en 320cm voor schermen met spankabels.

Tegelijkertijd introduceren we ook het nieuwe Reference Grey 2 projectiedoek Reference Grijs 2, die het niet langer verkrijgbare en stopgezette Reference Grijs doek vervangt. Dit nieuwe doek is te gebruiken met vaste frame schermen en gemotoriseerde rolschermen.

Beschikbaarheid voor deze twee nieuwe oppervlakken, met de gegeven beperkingen, is vanaf juli. Er is geen prijsverschil met de vorige RWH- en RGR projectiedoeken.

 

8 juni 2022

Optoma ZU920TST krijgt ‘ Best of show award’ van Projectorcentral.

Optoma wierp een nieuwe standaard op de projectorindustrie toen het in 2020 de 7.500 lumen ZU720T lanceerde, een 7.500 lumen, WUXGA, compact-chassis laserprojector met een vaste zoomlens. Hoewel het destijds niet de flexibiliteit kon bieden van elk ander 7K-lumenmodel met verwisselbare lenzen, had de 1,8x zoomlens nog steeds genoeg in huis voor de meeste installaties, en de kostenbesparingen leidden tot een toen ongehoorde prijs van 5200,- voor deze helderheidsklasse. Optoma volgde het op met een short-throw-versie, de ZU720TST, en heeft het concept vandaag naar een nog hoger niveau getild met de 9,800-lumen, ZU920TST short-throw laserprojector. De ZU920T heeft een zoomlens van 1,6x en de ZU920TST een korte projectieverhouding van 0,65:1 en net als bij de eerdere modellen is er, afgezien van de keuze om de lens permanent te monteren, helemaal niets uitgekleed. Het biedt precies wat u zou verwachten van een goede installatieprojector, inclusief zaken als ingebouwde edge-blending, kromtrekken, vierhoekcorrectie, 360-graden en portretinstallatiemodi, en een stofbestendige IPX6-gecertificeerde onderhoudsvrije optische motor. En het is compatibel met het gratis Optoma Management Suite (OMS)-platform voor bewaking en controle op afstand.

 

31 maart 2022

Nieuwe smart 4k projector van Optoma, de UHD55

Optoma introduceert veelzijdige slimme 4K UHD Home Entertainment-projector
De Optoma UHD55 levert opvallende content op een groot scherm voor ongelooflijke entertainmentervaringen

31 maart 2022 – Optoma, het nummer één merk voor 4K UHD- en DLP®-projectie in EMEA en wereldwijd* en het nummer één merk voor laser-homeprojector en homeprojector in EMEA,** blijft zich inzetten voor het leveren van de beste home-entertainmentervaring met de debuut van de Optoma UHD55 slimme echte 4K UHD-projector.

Dompel jezelf onder in een echte 4K UHD-bioscoopervaring thuis door middel van verbluffende, levensgrote beelden met de UHD55. Met een helderheid van 3.600 lumen kunt u genieten van uw films met de lichten aan of ’s avonds. Met een indrukwekkende contrastverhouding van 1.200.000:1 is de UHD55 High Dynamic Range (HDR) en HLG-compatibel voor helderder wit en dieper zwart, wat resulteert in briljante kleuren met 97% DCI-P3-dekking in brede kleurengammamodus met sluiter ingeschakeld, waardoor de algehele kijkervaring.

Voor gameliefhebbers biedt de UHD55 een ingebouwde Enhanced Gaming Mode voor een ongelooflijk snelle responstijd van 16 ms in 4K bij 60 Hz en 4 ms in 1080p bij 240 Hz, wat zorgt voor soepele en meeslepende game-ervaringen. Bovendien biedt de UHD55 overal slimme technische integratiefuncties, waaronder naadloze integratie in slimme huizen met compatibiliteit met Amazon Alexa en Google Assistant.***

De UHD55 heeft een slank en compact ontwerp en biedt veelzijdige projectie en eenvoudig delen van inhoud met één druk op de knop met de Creative Cast-app waarmee u draadloos afbeeldingen, documenten en video’s van maximaal vier apparaten kunt weergeven.

“Als de nummer één thuisprojector en 4K UHD-merk in EMEA, blijven we ons inzetten om te voldoen aan de vraag naar flexibele weergaveoplossingen die tijdens de pandemie zijn toegenomen in de home entertainment-markt. De nieuwe Optoma UHD55 combineert topfuncties om te voldoen aan de behoeften van liefhebbers van home-entertainment en levert beeldkwaliteit, prestaties en functionaliteit – en dat alles tegen een marktleidende prijs”, aldus Allen Pestell, Head of Product Marketing, Optoma .

De UHD55 is gebouwd voor een probleemloze installatie en biedt verticale lensverschuiving, 1,3x zoom en 3×3 kromtrekken om naadloze instellingen in elke omgeving te garanderen. De UHD55 beschikt ook over twee HDMI 2.0-ingangen voor connectiviteit met de nieuwste 4K UHD-apparaten, evenals RS-232-connectiviteit.

 

22 maart 2022

Nieuwe grijs doekmateriaal van Adeo

Adeo komt met een nieuw grijs doekmateriaal. Voordeel van een grijs doek is dat je hiermee een hoger contrast krijgt in het beeld wanneer je in een niet volledig verduisterde ruimte wilt kijken. Adeo is momenteel bezig met testen van dit doek, daarna zal dit in productie gaan. Helaas is hierdoor op dit moment wel de levertijd van projectieschermen wat langer dan gebruikelijk.

 

14 maart 2022

Nieuwe prijslijst Optoma per 14 maart

Door de stijgende prijzen van materialen en de chiptekorten hebben we per vandaag helaas de prijzen moeten verhogen. We hebben momenteel verschillende home cinema modellen in voorraad, maar levertijden zullen voorlopig wel onzeker blijven. Advies is dus wel om op tijd te bestellen.

 

2 maart 2022

Nieuwe HDMI 2.0 extender met ARC over CAT6, tot maximaal 70 meter

Van KanexPro kunnen we nu een nieuwe HDMI extender over CAT6 leveren die ook ARC ondersteunt. Deze is daardoor ideaal als verbinding tussen een smart tv en een AV receiver bijvoorbeeld. Maximale lengte CAT6 kabel is 70 meter.

 

7 februari 2022

Nieuw ChromaKey doek van Adeo

Adeo introduceert been nieuw type doek wat kan worden geleverd in been aantal projectischermen.Met een green screen (groen scherm) in je studio opent zich een nieuwe wereld vol mogelijkheden.

Adeo Linear Chromakey groen doek

De Chromakey is een techniek die in de tv- en filmindustrie wordt gebruikt om speciale effecten te creëren, waarbij mensen of objecten op virtuele achtergronden worden geprojecteerd, die in een later stadium afzonderlijk worden toegevoegd.
Deze oplossing maakt het mogelijk om twee of meer video’s te mixen, met een bepaalde achtergrond tijdens de postproductie, wat resulteert in perfect samengevoegde en gesynchroniseerde beelden.De kleur (chroma) groen komt niet voor in het menselijk uiterlijk. Heel soms heeft iemand groene ogen, maar dat is niet chroma groen. Doordat dit zo is, kan een computer alle kleur groen uit een afbeelding of video verwijderen, zonder dat daardoor delen uit het menselijk uiterlijk worden verwijderd. Je geeft de computer de kleur groen die moet worden verwijderd en de computer doet de rest. Hij verwijdert de achtergrond. Alles wat groen is wordt transparant.

 

15 januari 2022

Kabel net te kort? Gebruik deze HDMI-kabelrepeater

KanexPro HDMI repeater

De KanexPro HDMI-kabelrepeater 4K UHD HDMI naar HDMI Enhancer met 5V Power Injection is een geavanceerde oplossing voor HDMI-signaalverlenging en -cascadering. Dit apparaat is ontworpen om HDMI-signalen met hoge bandbreedte te verbeteren en te stabiliseren voor een schonere overdracht over lange afstanden met behulp van meerdere HDMI-kabels zonder dat er externe voeding nodig is. 4K-signalen kunnen worden verlengd over afstanden op passieve HDMI-kabels tot een afstand van 16 ft per kabelsegment met ondersteuning voor cascading tot 4 keer. Dit apparaat wordt gevoed door de 5V die standaard HDMI-signalen vergezelt, maar in situaties waar extra 5V-voeding nodig is (zoals bij cascadeschakeling), kan dit worden toegevoegd door een eenvoudige aansluiting van een externe USB-voedingsbron. Deze functie is handig in combinatie met actieve HDMI-kabels die extra stroom nodig hebben om te werken, zoals AOC- en HDMI-kabels die worden gevoed met chipsets van Redmere of Spectra7 Technology.

 

 

13 december 2021

Projectieschermen worden duurder door de flink stijgende prijs van aluminium

Per 13 december 2021 zijn de prijzen voor projectieschermen omhoog gegaan. Naast de stijgende transportkosten hebben de fabrikanten te maken met de hoge aluminium prijs momenteel waardoor de prijzen voor schermen omhoog zijn gegaan.

 

5 november 2021

We staan ook op de High End Innovation, in kamer 216

De High End Innovation Hifi and Home Theater show is 27 en 28 november in het Marriott Hotel in Brussel.

Onder impuls van de Brusselse muziekwinkel New Music wordt het salon NEW MUSIC HIGH END INNOVATION georganiseerd, dat volledig in het teken staat van materieel voor hifi en home cinema van hoge kwaliteit.

Het salon heeft tot doel om een zo breed mogelijk publiek, zowel kenners als leken, kennis te laten maken met alle nieuwigheden en kenmerken van materieel voor hifi en home cinema van hoge en zeer hoge kwaliteit.

New Music show 2021

Adres: Olympiadenlaan 6 – Brussel. Openingstijden: van 10 tot 18 uur

Meer info op de website van de High End Innovation show

 

28 oktober 2021

We staan dit jaar weer op de Home Cinema Happening in Wijnegem, bij Antwerpen

Reeds voor de 10de maal  organiseert Cinedream Home Cinema store(s) hun jaarlijkse Home Cinema event. Vakmensen met een passie voor beeld en geluid en alle top audio-video merken onder één dak. Uniek in de Benelux.

Opgestart vanuit een passie voor alles wat van ver of dichtbij met film en techniek te maken heeft,  weet het team van Cinedream perfect in te schatten wat de noden en wensen van een filmliefhebber zijn, om zijn favoriete helden van het witte doek in perfecte omstandigheden thuis te kunnen bekijken en beluisteren.

Omdat het begrip Home Cinema bij heel wat mensen een totaal verkeerd beeld schept en er bijzonder veel vooroordelen bestaan over wat wel en niet mogelijk is in de thuisomgeving lanceerden we 11 jaar geleden de Home Cinema Happening.

Wat we bij het organiseren van de eerste editie nooit hadden kunnen inschatten was het onmiddellijke succes van dit unieke concept, de combinatie van de aanwezigheid van alle grote merken op gebied van Audio, video, projectie, schermen, bioscoopstoelen, popcorn machines, enz en de unieke manier waarop dit aan de bezoekers werd voorgesteld was een schot in de roos.

De Home Cinema Happening 2021 is zaterdag 20 en zondag 21 november, van 10 tot 18 uur.

Meer info op de website van de Home Cinema Happening 2021

 

26 oktober 2021

Optoma projectoren te zien op iEar Audio Show

De iEar show is dit jaar 13 en 14 november in het Willem II stadion, adres:Goirlese Weg 34  in Tilburg.

De grootste en leukste Audio Show van de Benelux. Ruim 60 topmerken in 30 luisterruimtes.
Op 13 & 14 november 2021 is het weer zover, Audio Show iEar’ in het Willem II stadion Tilburg.

Audio Show iEar’ 2021:
Zaterdag 13 & zondag 14 november 2021
Openingstijden 10.00 – 18.00 uur
Locatie: Willem II stadion Tilburg
Ruim 60 fabrikanten in 30 luisterruimtes
Diverse productintroducties & speciale gasten
Entree gratis
Gratis ruime parkeergelegenheid
Gratis pendelvervoer tussen Tilburg CS en stadion

Optoma staat met een projector op de stand van Yamaha, in kamer N3. En we staan in ruimte M1 met een UST projector.

Meer informatie op de iEar audio show website

 

20 oktober 2021

Optoma UST projector op METS in de RAI Amsterdam.

De Mets Marine show wordt gehouden van 16 tot 18 november, in de RAI in Amsterdam

De Optoma UST is te zien op Stand07.430

 

16 oktober 2021

Nieuwe 4k laser projector van Optoma, de UHZ50 is vanaf december leverbaar

Optoma brengt de 4K UHZ50-laserprojector uit voor thuisbioscoop en gaming
Nieuw: leverbaar vanaf december

Optoma heeft een nieuwe 4K DLP laserprojector uitgebracht, de UHZ50. Deze heeft een lichtopbrengst van 3.000 ANSI-lumen en een lage invoervertraging van 16 ms met 4K/60Hz-signalen of 4 ms bij 1080p/240Hz.

Optoma UHZ50 4K UHD laser home cinema projector

Voorkant schuin

De UHZ50 maakt gebruik van Optoma’s DuraCore-lasertechnologie, die geen onderhoud en een levensduur van de lichtbron tot 30.000 uur in Eco-modus garandeert – om nog maar te zwijgen van dure lampvervangingen. Zoals vermeld, heeft de projector een vermogen van 3.000 ANSI-lumen en een contrastverhouding van 2.500.000: 1, vermoedelijk met Optoma’s Dynamic Black-functie ingeschakeld die de helderheidsuitvoer aanpast op basis van wat er in elk frame gebeurt. Het heeft een 1,3x zoom en keystone-correctie in vier hoeken.

 

15 oktober 2021

Prijsverlaging voor de Cinemax P2.

Vanaf 15 oktober is de adviesprijs voor de Cinemax P2 verlaagd naar 2.499,- incl btw

 

10 oktober 2021

Nieuwe vloerstaande gemotoriseerde projectieschermen, speciaal voor UST Ultra short throw projectoren.

In een huiskamer is een ALR-scherm vaak gewenst bij het gebruik van een ultra-shortthrow projector. Er werd regelmatig gevraagd naar een scherm dat je in of op je tv kastje zet en gemotoriseerd omhoog laat komen als je gaat kijken. We hebben nu een scherm dat dit kan!

Speciaal voor de heel goed lopende UST-modellen zoals de UHZ65UST en de Cinemax P2 hebben we nu dus vloerstaande gemotoriseerde schermen. Dit zijn schermen die net als de UST-projector op of in het tv-meubel wordt geplaatst. Deze schermen hebben een speciaal ALR (Ambient Light Rejecting) doek dat vooral het licht reflecteert dat van onderaf komt: van de projector. Het licht vanaf de zijkanten en vanaf de bovenkant wordt veel minder gereflecteerd. Met een ALR-scherm is het beeld veel beter in lichte ruimtes.

 

8 oktober 2021

Nieuwe 4k projector van Optoma, de UHD55 is vanaf december leverbaar

4k UHD 3600 lumen

 

23 maart 2021

UHZ65LV heeft een 4 sterren beoordeling gekregen in de What Hi-Fi

“Verdict
The Optoma UHZ65LV represents a step forward for 4K laser projectors at this level. They’re still pricier than comparable lamp-based models, but the technology doesn’t command the large premium that it once did. That makes this projector’s strong HDR look and feel, and watchable SDR performance well worth your consideration, particularly for all-round home entertainment use.

There are still some kinks that need ironing out, though, mostly with colour complexity and balance. If Optoma can make the right tweaks for the next generation, and the engineers can layer in a little more subtlety too, then we could be looking at a five-star projector.

SCORES

Picture 4
Feature 4
Build 4

De volledige test is in het Engels na te lezen op de site van What Hi-Fi

 

26 februari 2021

Nieuw model projectiescherm van Adeo

Adeo Rugby tensio

Het Rugby PLUS gemotoriseerde scherm is ontwikkeld voor thuisbioscoop installaties waar design, aandacht voor detail en functionaliteit belangrijk zijn.
Bij dit model bestaan de zijkanten uit twee delen die zijn gemaakt van gefreesd aluminium en hebben een magnetisch bevestigingssysteem dat de interne kappen verbergt waar de rol en motor zijn gemonteerd, waardoor het scherm strak is.
Het inbrengen van rubberen bussen voor het absorberen van trillingen tussen de behuizing en de rol zorgt voor een geruisloos product, wat in woonomgevingen enorm gewaardeerd wordt.
Dit schermmodel heeft een verbeterd bevestigingssysteem dat symmetrische installatie mogelijk maakt ongeacht hoe het doek naar beneden valt (voor of achter).
Rugby PLUS wordt ook geleverd met een automatisch vergrendeling systeem voor het ondergewicht dat garandeert perfecte sluiting van de behuizing.

Behuizing en onderbalk zijn verkrijgbaar in mat wit of mat zwart.
Achteruitval voor het doek is de standaard. Voorwaartse val of omgekeerde rol zijn ook beschikbaar als opties.
Motor zit aan de rechterkant (standaard). Het kan ook besteld worden aan de linkerkant (optioneel).

 

26 januari 2021

Optoma onthult 2 bliksemsnelle 240Hz 4K UHD gaming- en home entertainment-projectoren met lage latentie

Deze Optoma UHD35 en UHD38 pakken uit met ongelooflijke kleuren, helderheid en verwerkingsprestaties

Optoma, het wereldwijd nummer 1 4K UHD-merk *, heeft vandaag zijn UHD35- en UHD38-projectoren onthuld – razendsnelle 4K UHD-home entertainment- en gamingprojectoren met lage latentie die het populaire UHD30-model verbeteren. Deze baanbrekende projectoren bevatten de nieuwste geavanceerde TI DLP®-technologie om ongelooflijke details en levendige kleuren te leveren met respectievelijk 3600 en 4000 lumen aan helderheid en uitstekende responstijden voor ongeëvenaarde 4K UHD film- en game-ervaringen.

UHD35 en UHD38

Met volledige 8,3 miljoen pixels op het scherm zijn de nieuwe modellen door de Consumer Technology Association (CTA) gecertificeerd True 4K UHD en hebben ze 4 miljoen meer pixels dan inferieure ‘4K PRO-UHD’ -projectoren die niet voldoen aan de officiële 4K UHD-standaard.

De invoerreacties van de UHD35 en UHD38 zijn tegenwoordig ongeëvenaard in consumentenprojectie, met Enhanced Gaming Mode die een ultralage invoervertraging van 4,2 ms levert, wat resulteert in een ongeëvenaarde visuele vloeiendheid die kan wedijveren met hoogwaardige gaming-monitoren en tv’s. Op basis van resolutie en vernieuwingsfrequentie is de responstijd voor de UHD35 en UHD38:

• 4K UHD bij 60 Hz: 16,7 ms
• 1080P bij 60 Hz: 16,7 ms
• 1080P bij 120 Hz: 8,9 ms
• 1080P bij 240 Hz: 4,2 ms

Deze projectoren van de volgende generatie leveren een beeld van maximaal 300 inch, HDR10- en HLG-compatibiliteit en ongelooflijk contrast voor een visueel verbluffende weergave met licht aan. Met horizontale en verticale keystone en 4-hoekcorrectie is plaatsing en installatie eenvoudig en flexibel. Dubbele HDMI 2.0 met HDCP 2.2-ondersteuning zorgt voor connectiviteit met de nieuwste 4K UHD-apparaten, terwijl een 12V-trigger de bediening van een gemotoriseerd scherm mogelijk maakt. Met een lamplevensduur van maximaal 15.000 uur bieden de UHD35 en UHD38 jarenlang gebruik met minimaal onderhoud bij gebruik van de Dynamic Black-modus voor lagere totale eigendomskosten.

De nieuwe en helderdere UHD35 en UHD38 4K UHD-projectoren zijn de perfecte oplossing voor toegewijde gamers die op zoek zijn naar een game-ervaring op een groot scherm. Ze leveren gedetailleerde, levensechte beelden en rijkere kleuren, samen met hogere verversings- en framesnelheden – perfect voor een competitief spelvoordeel.

Aanvullende specificaties van de UHD35 en UHD38 zijn onder meer:

• Resolutie: 4K UHD (3840 x 2160)
• HDR10 en HLG compatibel
• Ondersteuning voor kleurengamma: REC.709, DCI-P3
• Helderheid: 3600/4000 ANSI-lumen
• Contrastverhouding: tot 1.000.000: 1 met Dynamic Black
• Aspectverhouding: 16: 9
• Kleurenwiel: 8-segment RGBWRGBW
• I / O: 2x HDMI v2.0, VGA in, audio in, audio uit, S / PDIF, USB-A Power
• Ingebouwde luidspreker van 10 W
• Afbeeldingsgrootte: tot 300 inch
• Levensduur lichtbron: tot 15.000 bedrijfsuren in Dynamic Black-modus
• Blu-Ray 3D-ondersteuning

Meer informatie over de UHD35 op de productpagina van de UHD35

Meer informatie over de UHD38 op de productpagina van de UHD38

 

21 januari 2021

Nieuwe HDMI switches en extenders van DVDO

DVDO®, in navolging van de recente lanceringen van slimme camera’s en ‘AV-in-a-Box’-kameroplossingen, heeft vandaag aangekondigd dat zijn volledige assortiment professionele Pro AV-connectiviteitstools nu beschikbaar is. AV-installateurs, IT-managers en smarthome-enthousiastelingen in staat stellen om de basis te leggen voor geavanceerde audiovisuele automatisering, DVDO-toetsenbord / video / muis (KVM) en HDMI-schakelaars, splitters, matrixmultiplexers en extenders vergemakkelijken ultramoderne audiovisuele installaties op een breed scala aan locaties.

“De nieuwste golf van DVDO-lanceringen biedt betrouwbaarheid van industriële kwaliteit en robuuste veelzijdigheid die geschikt is voor vaste installaties”, aldus Doug Fealtman, CEO van DVDO. “Deze nieuwe AV-connectiviteitsoplossingen maken het mogelijk om naadloze digitale ervaringen precies aan te passen voor samenwerking, leren en entertainment, aangezien audiovisuele communicatie steeds belangrijker wordt in ons professionele en huishoudelijke leven.”

Speerpunt van de nieuwe releases van DVDO zijn KVM- en HDMI-schakelaars, splitters en matrixmultiplexers waarmee afzonderlijke operators meerdere pc’s kunnen besturen, een enkele inhoudsbron naar meerdere AV-uitgangen kunnen distribueren of meerdere bronnen naar enkele of meerdere uitgangen kunnen routeren. Er is een groeiende vraag naar deze technische mogelijkheden omdat omgevingen meer flexibiliteit en interactiviteit over langere afstanden vereisen.

Doordat DVDO KVM-switches universele platformonafhankelijke plug-and-play-compatibiliteit bieden, zijn ze ideaal voor multi-tasking-werkstations en zijn ze met name geschikt voor intensieve toepassingen zoals financiën of videobewerking waarbij een enkele gebruiker meerdere apparaten en besturingssystemen bedient. DVDO KVM-switches zijn beschikbaar in meerdere configuraties, waaronder bediening over lange afstanden tot 120 m / 395 ft, en zijn even geschikt voor serverfarms als controlekamers in het bedrijfsleven, de overheid, het onderwijs en de verticale markten voor communicatie / media.

Evenzo vereenvoudigen DVDO HDMI-splitters, schakelaars en matrixmultiplexers de behendige routering van verschillende inhoudsbronnen naar enkele of meerdere beeldschermen en audiosubsystemen. De tools bieden intuïtieve bediening van elke combinatie van audiovisuele inhoud en uitvoer voor gebruik in openbare adressen, informatieweergave, advertenties en entertainment.

 

6 januari 2021

Nieuwe IoT camera’s van DVDO

DVDO heeft deze week een nieuwe reeks slimme camera’s met IoT-functionaliteit uitgebracht, waaronder modellen met gezichts- / thermische detectie, AVoIP, KVM en extenderfuncties om nieuwe uitdagingen tijdens de pandemie aan te pakken.

De COVID-19-crisis heeft nieuwe kansen gecreëerd voor IoT-gebaseerde camera’s om virtuele face-to-face communicatie uit te voeren en de huisbeveiliging te verbeteren.

DVDO zei dat zijn nieuwe IoT-camera’s zijn ontworpen om zowel betaalbaar als handig te zijn voor het vastleggen van professionele video voor communicatie via de breedbandpijplijnen van vandaag. De camera’s zijn geschikt voor videocommunicatie, monitoring en beveiliging voor thuis en op kantoor.

DVDO heeft drie camera-opties gelanceerd, waaronder de betaalbaar geprijsde Full HD 1080p C1-1 ultragroothoekwebcam ( 109, – aanbevolen verkoopprijs); een HD Pan / Zoom / Tilt (PTZ) C2-1-camera ( 1049) en een step-up HD PTZ C3-1-camera ( 1499) met intelligente tracking.

Elk van de modellen ondersteunt HDMI, IP-connectiviteit en AAC-audiocodering. Ze worden elk geleverd met bedieningselementen, kabels en bevestigingsmateriaal voor virtuele plug-and-play-bediening in minuten.

DVDO zei dat het nieuwe functies toevoegt aan sommige modellen, waaronder gezichtsherkenning en thermische detectie om externe en contactloze identificatie, authenticatie en toegangscontrole uit te voeren. Deze functies zouden zelfs effectief zijn bij het uitvoeren van ID’s in het donker of wanneer een proefpersoon maskers draagt.

DVDO heeft een volledig assortiment van zelfstandige gezichtsherkennings- en thermische detectieapparaten, waaronder: geïntegreerde industriële camera’s, thermische detectoren en interactieve tablets, die databases van maximaal 30.000 gezichten kunnen herkennen met een intuïtieve masker aan / uit-mogelijkheid, aldus het bedrijf. .

Elke camera wordt geleverd met software die nodig is voor eenvoudige installatie en installatie.

De gloednieuwe reeks omvat ook AVoIP-apparaten, controllers, accessoires en oplossingen voor de hele kamer voor onderwijs- en vergaderomgevingen.

De nieuwe reeks professionele AV-oplossingen omvat ook KVM-extenders en -switchers die de volgende generatie connectiviteit ondersteunen, waaronder glasvezel, USB en HDMI.

DVDO-producten zijn nu verkrijgbaar via dealers en professionele AV-resellers.

 

21 december 2020

Nieuwe kleine 4k projector van Optoma

De Optoma UHD35 is de nieuwe kleine 4k projector van Optoma. Met 3500 lumen is deze ook geschikt voorgebruik in niet volledig verduisterde ruimtes. Met een prijs van 1199 inclusief btw is deze zeer aantrekkelijk geprijsd voor een 4k projector.

 

2 september 2020

Optoma kondigt de nieuwe Cinemax P2 Ultra short throw projector aan.

Cinemax P2

Optoma heeft de CinemaX P2 geïntroduceerd, deze komt naast de succesvolle CinemaX P1 4K-laserprojector welke vorig jaar werd geïntroduceerd.

CinemaX P2
Vanaf eind oktober verkrijgbaar bij geautoriseerde retailers. Zijn bekroonde voorganger De Cinemax P2 heeft net een EISA award gewonnen. Er is gewewerkt aan verbeteringen aan de beeldkwaliteit die zichtbaar zullen zijn en gewaardeerd door filmliefhebbers.

Hoewel de P2 dezelfde helderheidsspecificatie van 3000 ANSI lumen behoudt, hebben verbeteringen in de laserdimtechnologie van de projector het nominale dynamische contrast verbeterd van 1,5 miljoen: 1 naar 2,0 miljoen: 1. Dat, plus de aanzienlijke verschuiving van een 8-segment RGBYRGBY-kleurenwiel naar een 6-segment RGBRGB-wiel, zou het kleurengamma moeten uitbreiden, de kleurnauwkeurigheid verder moeten verbeteren en een betere balans moeten bieden tussen het wit en de kleurhelderheid van de projector voor levendigere en verzadigde kleuren in het algemeen. De P2 is geschikt voor 120% Rec.709-gamma, of ongeveer 80% DCI-P3. Hoewel het gamma voor de CinemaX P1 niet gespecificeerd was, meet ProjectorCentral 117% Rec.709 in de HDR10-afspeelmodus in onze recensie, waar we de P1 eerden met onze zeldzame Editor’s Choice Award.

CinemaX P2 in woonkamer

Er is ook een verbeterde spelmodus toegevoegd om de invoervertraging voor gamers te verminderen.

Optoma, die werkt aan feedback van klanten over de P1, heeft de cosmetica in dit nieuwe model verbeterd, waarbij de moderne vormfactor van de P1 is behouden, maar deze keer is gekozen voor een witte afwerking met een grijze luidsprekergrille als tegengif voor het ruimtetijdperk van de P1, gitzwart kijken. Achter de grille zit hetzelfde door NuForce ontworpen soundbar-systeem van 40 watt als in de eerdere projector, dat de CinemaX P2 in wezen verandert in een alles-in-één entertainmentsysteem.

Levertijd en prijs zijn nog niet bekend op dit moment.

18 augustus 2020

introductie van kanexpro’s hdmi 2.0 audio-embedder – insluiten of invoegen van audiosignalen in een hdmi-apparaat

KanexPro Coax4De KanexPro HAECOAX4 Audio Embedder is ontworpen om audiosignalen die afkomstig zijn van een digitale optische of analoge stereobron in te sluiten of in te voegen in een HDMI-scherm of gootsteen. Zowel de HDMI-ingang als de uitgang ondersteunen videoresoluties tot 4K2K @ 50 / 60Hz (YUV444). De Embedder ondersteunt 10 bits HDR (High Dynamic Range) pass through en HDMI hoge resolutie digitale audioformaten, samen met LPCM 2CH, Dolby TrueHD, Dolby Digital Plus, Dolby Atmos en DTS-HD Master Audio. Audiobemonsteringsfrequenties tot 192 kHz worden ondersteund voor de hoogste getrouwheid. HDCP 2.2 en CEC-bypass worden ook ondersteund. Gedekt door de beperkte garantie van 3 jaar van KanexPros, kunt u er zeker van zijn dat HAECOAX4 de beste tool is voor uw volgende project.

 

15 augustus 2020

EISA PROJECTOR 2020-2021
Optoma UHZ65UST (Optoma CinemaX P1 – North America) (Optoma P1 – Australia)

De Optoma UHZ65UST is een knappe evolutie van het ultra short throw-projectorconcept en combineert 4K HDR-beeld met superieure audiokwaliteit en een elegant design. Deze DLP-projector zet vanop minder dan een meter afstand een indrukwekkend 100 inch-diagonaal beeld op het scherm. Gecombineerd met de laserlichtbron van 3.500 lumen haal je zonder moeite de magie van het grote scherm naar de woonkamer. Geniet van levendige kleuren en scherp gedetailleerd beeld. Het geluidssysteem van Nuforce brengt je film- en tv-soundtracks tot leven, of beluister er je favoriete muziek mee via Bluetooth. De Optoma UHZ65UST is eenvoudig op te stellen, handig in gebruik, en je zal hem al snel niet meer willen missen.

Voor meer informatie zie onze UHZ65UST / CinemaX P1 ultra short throw pagina

 

1 augustus 2020

Brussee opent 2e vestiging, in Amsterdam

Per 1 augustus zetten Jeroen en Peter Brussee, Bang & Olufsen Amsterdam in de Van Baerlestraat voort. Dit wordt de tweede winkel van Bang & Olufsen Brussee. Ervaring en passie voor het merk hebben we mogen opdoen in Katwijk, nu gaan we uitbreiden naar de mooiste plek van Nederland.

We hebben zoveel enthousiaste plannen, om op deze unieke plek in het hart van Amsterdam, van start te gaan. Met de allernieuwste producten van Bang & Olufsen, maar ook met een complete ‘Home-Cinema’ beleving en nog veel meer.

Contactgegevens van Brusse op de dealerpagina

 

15 mei 2020

Nieuw merk aan onze portfolio toegevoegd: KanexPro

KanexPro heeft ons benaderd om de distributie van deze producten te gaan verzorgen voor de Benelux. Hier zijn we heel blij mee. KanexPro heeft onder andere actieve en optische HDMI kabels, en interessante switches, splitters en extenders. We werken nu hard aan onze website om de info over deze producten er op te zetten.

 

11 mei 2020

Nieuwe 4k home cinema projectoren van Optoma

Nieuw zijn de UHD30 en de UHD42, de UHD42 is de allereerste 240HZ 4k game projector die leverbaar is.

 

31 januari 2020

Artikel soundbar en beamer ineen over de nieuwe UHZ65UST projector vandaag in het Noord Hollands Dagblad, Haarlems Dagblad, Gooi en Eemlander en in het Leidsch Dagblad

Een beamer en soundbar verenigd in één apparaat, kan dat eigenlijk wel? Bij een beamer denk je al snel aan montage aan het plafond en een soundbar verdwijnt meestal onder een televisie.

Heel veel beeld

De projector in kwestie, de Optoma UHZ65UST, is daar het laatste voorbeeld van. Deze beamer biedt wel heel veel. We hebben het over een 4K UHD HDR ultra short throw laser projector. Als we het rijtje afgaan betekent dat dat deze projector beeld kan weergeven in viermaal HD-00-resolutie en vlak voor het oppervlak waarop geprojecteerd wordt, kan worden geplaatst. Sterker nog, op een afstand van rond 14 centimeter van de muur is de beelddiameter al ruim twee meter en op 36 cm zelfs een indrukwekkende drie meter. Het woordje ’laser’ zorgt ervoor dat de DLP-technologie naar het hoogste niveau is getild en een nagenoeg levensecht beeld geeft met maar liefst 8,3 miljoen pixels. Laten we de levensduur van 20.000 uur niet vergeten. Geeft deze projector met 3500 ANSI-lumens overdag al een fraai beeld, ’s avonds begint het grote genieten pas echt. En als het moet, ook in full 3D.

 

27 januari 2020

Laatste ISE beurs in de RAI Amsterdam

Voor de laatste keer? wordt de ISE beurs gehouden in de RAI in Amsterdam. De organisatie heeft besloten om vanaf 2021 de ISE in Barcelona te gaan houden. De ISE is de beurs op het gebied van AV installaties, van 11 t/m 14 februari 2020.

Dit jaar nog gemakkelijk dichtbij bereikbaar dus. Wij staan zelf niet met een beursstand op de ISE, maar ik zal er wel alle dagen aanwezig zijn. Veel fabrikanten die we distribueren en leveren aan de installateurs waarmee we werken zijn op de ISE aanwezig. Hierbij een kort overzichtje van de aanwezige merken:

Adeo projectieschermen staat op stand 1-M50, nieuw is het nieuwe AmbientGrey projectiedoek

Barco is te vinden in hal 12, stand F120

B&K Audio is dit jaar niet aanwezig

DVDO is dit jaar niet aanwezig, ze zullen er in 2021 in Barcelona wel weer bij zijn.

Fortress staat op stand nummer 1-N80 in hal 1

Gefen staat op stand 1-N50.

Optoma zal onder andere de nieuwe UHZ65UST laten zien in combinatie met het ALR101 100 inch daglichtscherm, en de nieuwe UHD42 1080p 240Hz game projector. Bovendien is er de primeur van het nieuwe Quadzilla full HD 1080p LED scherm met een afmeting van 3,6m bij 2m ! Optoma staat op stand 1-N30.

PHL staat op stand 5-U90

Screen Excellence is dit jaar niet aanwezig

 

Leuk als je me even wilt spreken tijdens de ISE, je kan een afspraak met me maken telefonisch of via WhatsApp. Mijn nummer is 06 54 334 115

 

22 oktober 2019

We staan op de show van Hifi Studio Number One op 30 november en 1 december.

Zaterdag 30 november en zondag 1 december kunt u weer uitgebreid kennismaken met en luisteren naar een groot aantal van onze bijzondere merken. Na 3 zeer goed bezochte shows in 2012, 2014 en 2016 maken wij ons weer op voor de 4de editie.

Hifi show Number One Leiden 2019

Verdeeld over 12 zalen vindt u naast betaalbare tot high-end hifi-systemen ook hoofdtelefoons. Speciaal voor dit weekend zijn er demonstraties met verbeteringen, product introducties en mooie aanbiedingen. Ook kunt u kennismaken met een hoogwaardige 7.2.4 Dolby Atmos bioscoop. Kortom, genoeg moois voor een bezoek aan The Hifi Show in het Holiday Inn Hotel te Leiden, georganiseerd door uw specialist The Hifi Studio Number One.

We zullen hier de nieuwe Optoma UHZ65UST ultra short throw laser 4k projector laten zien

Meer informatie over deze show op de speciale hifi show pagina

20 oktober 2019

We staan met de nieuwe UHZ65UST ultra short laser 4k projector op de Home Cinema Happening 2019

Op 16 en 17 november organiseert Cinedream de Home Cinema Happening. Kom op zaterdag tussen 10 en 19 uur of op zondag tussen 10 en 18 uur naar Wijnegem om hierbij te zijn.

Adres en meer details op de speciale Home Cinema Happening 2019 website

 

15 oktober 2019

Optoma lanceert revolutionair alles-in-één home cinema entertainment-systeem

4K UHD ultra short throw laser projector met geïntegreerde speaker en streaming diensten

Een bioscoopervaring met één enkel apparaat dat je op je tv-meubel plaatst. Optoma lanceert de 4K UHD ultra short throw laserprojector, waarin ook geluid en streaming video zijn geïntegreerd. Hèt alternatief voor een grootbeeld-tv, én een alternatief voor de huidige home cinema systemen, voor een concurrerende prijs.

Op de ISE-beurs 2019 werd de Optoma UHZ65UST uitgeroepen tot ‘Best New Short Throw Projector Product for the Home’ door rAVe. De verwachting is dat dit product de markt voor tv en home cinema projectie gaat veranderen.

Wat is het? Een projector die je op een tv-meubel zet en die meteen projecteert op de muur. Groot beeld op korte afstand. Gemakkelijk te installeren. Het beeld is tussen 85 en 120 inch (190 tot 260 cm breed). Er zit een mediaspeler in zodat je gebruik kunt maken van populaire streamingdiensten zoals Netflix. De ingebouwde conventionele speakers geven kwaliteitsgeluid. Het systeem is voor gebruik in de huiskamer, in de thuisbioscoop, slaapkamer, op kantoor, of om op verschillende locaties te gebruiken.

Alles-in-één: premium geluid, beeld en streamingdiensten
De UHZ65UST is een alles-in-één entertainmentsysteem dat een ruimtebesparende projector met ultrakorte projectieafstand combineert met een premium soundbar ontworpen door Optoma’s zusteraudiobedrijf NuForce en een geïntegreerd smart tv-platform die zowel internetstreaming als smarthome-bediening mogelijk maakt.

17 september 2019

Ultieme luxe home cinema nu mogelijk door betaalbaar geluid doorlatend scherm

De volledig authentieke bioscoopervaring van een geluiddoorlatend projectiescherm is nu betaalbaar voor home cinema. Met het Discovery-scherm heb je geen verlies van geluid bij ultiem beeld. Dit is een unieke kwaliteit van Screen Excellence. 

Het unieke geweven doek was eerst alleen bereikbaar voor de high end markt, maar is nu beschikbaar voor de meer budgetbewuste kijker. Dit door het gebruik van een vereenvoudigd frame met standaard maten.

Waarom een geluiddoorlatend scherm? Je krijgt een authentieke bioscoopervaring omdat het geluid komt op de juiste plaats uit het beeld komt.  Je ziet geen speakers meer naast en onder het scherm. Daardoor is ook een breder scherm mogelijk.

In een bioscoop wordt gebruik gemaakt van een geperforeerd scherm met daarachter geluidsspeakers. In een home cinema setting levert dit problemen op, omdat de perforaties op deze korte afstand zichtbaar kunnen zijn. Daarom heeft Screen Excellence een scherm ontwikkeld wat wél geschikt is voor de korte afstand.

Met dit doek tussen de luidspreker en de luisteraar is er een ultieme beeld- en geluidsbeleving. Dankzij het unieke geweven schermtechnologie is het geluidsverschil is zo zo goed als niet hoorbaar. Dit hoeft niet te worden gecorrigeerd in de versterker. Ook is de beeldkwaliteit zonder hotspot of moiré-effect, ongeacht de projector die wordt gebruikt. Het doek is geschikt voor 4k-projectie.

Het nieuwe Discovery-scherm is beschikbaar in 6 maten van 90″ tot 140″ en 2 beeldverhoudingen (16:9 en 2,40:1). Het maakt gebruik van dezelfde schermtechnologie, het Enlightor Neo projectiedoek, als het luxe Reference-assortiment.

Het Discovery-assortiment is vanaf nu leverbaar.

 

8 mei 2019

Hifi Studio Number One in Leiden is nu authorised dealer van de Optoma 4k home cinema projectoren

Optoma, “number one” wereldwijd op het gebied van 4K home cinema projectoren bracht recent gezamenlijk met partner KlankBart een onverwacht bezoek bij Hifi Number One met een zeer aangename verrassing.  De afgelopen jaren is Optoma uitgegroeid tot een totaalleverancier van “Big Images”, niet alleen de bekende projectoren maar inmiddels behoren ook LED oplossingen en interactieve displays tot het pakket.

“Wij van Number One maken onze klant al heel veel jaren blij met gebalanceerde thuisbioscopen in iedere prijsklasse. We zijn dan ook blij met de toevoeging van Optoma aan ons pakket sinds enkele jaren. Het is dan ook een leuke bevestiging dat wij tot dit selecte groepje dealers horen”, aldus Vincent van Nimwegen.

 

Op de foto is te zien hoe Jan-Willem Kantelberg en Bart van Vreedendaal het bord overhandigen aan Vincent van Nimwegen van Hifi Studio Number One in Leiden.

KlankBart is gespecialiseerd distributeur voor projectie oplossingen. Naast de home cinema projectoren van Optoma levert KlankBart ook bioscoopstoelen en projectieschermen aan dealers en installateurs.

 

15 maart

Beste van de ISE 2019 awards, er zijn wel een paar producten van de merken waar we mee samen werken in de prijzen gevallen.

These are TRULY the BEST of ISE!

Finally, as the ISE show is really four shows in one — it’s a HomeAV show, a ProAV show, a digital signage show and rental & staging show — we’ve decided to separate the awards into different categories, based on their application. So, for 2019, there are six awards categories.

1 februari

Nieuws van de fabrikanten waar wij mee werken op de ISE in de RAI

De ISE, Integrated Systems Europe, beurs is een beurs voor alle installateurs in de AV branche. De ISE wordt dit jaar gehouden in de Amsterdamse RAI van 5 t/m 8 februari 2019.

Hierbij een overzichtje van de belangrijkste nieuwtjes die de fabrikanten waarmee we werken op de ISE zullen gaan presenteren:

Adeo staat in hal 1, nummer 1-M50. We werken al jaren met Adeo, ze produceren veel verschillende type projectieschermen in een heel mooie kwaliteit. Heel fijn is dat deze schermen speciaal op maat gemaakt kunnen worden. Nieuw dit jaar is het Ambient Grey projectiemateriaal, dit is een ALR, Ambient Light Rejecting, speciaal voor situaties met veel omgevingslicht.

B&K AV is pas kort geleden toegevoegd aan ons programma.  B&K is een legendarisch audiomerk van hoogwaardige versterkers. ER zijn twee modellen, de MRA 16.75+, dit is een 4x 150W en 12x 75W eindversterker speciaal voor multiroom installaties. En er is de HTA7.150 7x 150W eindversterker speciaal voor home cinema toepassingen. B&K staat op stand 5-S45.

Barco staat op stand nummer 12-F100 met een heel grote stand. Barco laat op de ISE de huidige 4k laser projectoren zien speciaal voor de home cinema.

Het nieuws van DVDO is de nieuwe draadloze oplossingen voor de overdracht van video over HDMI. De Air2k is de opvolger voor de zeer succesvolle Air3c, en met de Air4k is het ook mogelijk om 4k video draadloos te versturen. Ook toont DVDO op stand 5-S45 het Tile systeem wat een heel handige oplossing is om video te kunnen delen tijdens presentaties.

Fortress staat op stand 1-N80 en laat hier een aantal verschillende modellen bioscoop stoelen zien.

Gefen staat op stand 1-N50. Gefen heeft een heel nieuwe lijn HDMI switches, splitters en extenders geschikt voor 4k. Uniek aan de oplossingen van Gefen is dat je kan inloggen op de producten waarna je toegang hebt tot uitgebreide EDID management.

Met Optoma waren we zeer succesvol in 2018. Optoma is marktleider in de 4k home cinema markt. Op de ISE laten ze de huidige 4k projectoren zien. Nieuw is de UHL55, dit is een compacte 4k projector met een ingebouwde mediaspeler. Handig voor instant home cinema, netstekker in het stopcontact en je kan bijvoorbeeld Netflix bekijken. Optoma staat dit jaar op stand 1-F90.

Screen Excellence staat in hal 1 op stand nummer 1-Q110. Hier is het nieuwe NEO geluid doorlatend projectiedoek te zien. De beste keuze wanneer je een ideale thuisbioscoop wilt. Met de speakers achter het geluid doorlatende doek komt het geluid uit de zelfde plek waar ook het beeld is.

Ik ben elke dag op de ISE. Wanneer je me niet tegenkomt op één van hier boven genoemde stands dan kan je me even bellen en dan lopen we even een rondje langs de interessante nieuwe producten.

 

9 januari 2019

Optoma heeft op de CES een nieuwe short throw laser projector aangekondigd.

Optoma is hier in Las Vegas op 2019 CES met een nieuwe ultrakorte projectieafstand die bedoeld is om te concurreren met conventionele flatpanel-tv’s voor een plek in uw woonkamer. Het nieuwe model, gedemonstreerd op de CES als prototype en naar verwachting in de zomer zal worden uitgebracht, is een 4K DLP-aangedreven UST met een 0,25-lens die op slechts enkele centimeters van het scherm kan overgaan tot een 120-inch beeld. Het biedt een laserlichtbron met een nominaal 3.000 ANSI-lumen aan helderheid en integreert een hoogwaardig soundbar-audiosysteem.

In overeenstemming met het thema van de woonkamer, bevat de projector ook geïntegreerde WiFi en een Android-gebaseerd smart TV-platform dat populaire streaming-apps voor inhoud ondersteunt. Zodra de projector is aangesloten op het netwerk, reageert deze ook op Amazon Alexa- en Google Assistant-spraakopdrachten voor basisfuncties en is deze compatibel met IFTTT-automatisering. Het voorbeeld dat op CES werd getoond, bijvoorbeeld, was in staat om de soundbar te dempen toen het een deurbel rinkelde.

De blauw-laserlichtbron heeft een levensduur van 20.000 uur en de projector levert naar verluidt 2.000.000: 1 dynamisch contrast. Het is compatibel met zowel HDR10- als HLG 4K-content met een hoog dynamisch bereik (HDR).

De soundbar, ondertussen ontworpen door Optoma’s zusterbedrijf NuForce, heeft een tweeweg stereo-configuratie met elk kanaal met een volledig bereik aluminium driver en een speciale woofer. De drivers staan ​​in de richting van de kijkruimte en bevinden zich in geïsoleerde behuizingen die ontworpen zijn om een ​​hoog volume mogelijk te maken, terwijl ze alle schadelijke vibraties absorberen die het beeld zouden kunnen beïnvloeden.

 

29 december 2018

Audioperfect toegevoegd aan de dealerlijst voor de Optoma 4k projectoren

Eind december hebben we samen de laser 4k projector van Optoma aan het plafond opgehangen in de demoruimte bij AudioPerfect.

Als projectiescherm heeft Peter van AudioPerfect gekozen voor een Tensio spankabelscherm uit de Elegance serie van Adeo.

Vanaf nu dus demonstratie klaar, te bekijken op afspraak.

Hifi Studio Number One in Leiden is nu authorised dealer van de Optoma 4k home cinema projectoren

Optoma, “number one” wereldwijd op het gebied van 4K home cinema projectoren bracht recent gezamenlijk met partner KlankBart een onverwacht bezoek bij Hifi Number One met een zeer aangename verrassing.  De afgelopen jaren is Optoma uitgegroeid tot een totaalleverancier van “Big Images”, niet alleen de bekende projectoren maar inmiddels behoren ook LED oplossingen en interactieve displays tot het pakket.

“Wij van Number One maken onze klant al heel veel jaren blij met gebalanceerde thuisbioscopen in iedere prijsklasse. We zijn dan ook blij met de toevoeging van Optoma aan ons pakket sinds enkele jaren. Het is dan ook een leuke bevestiging dat wij tot dit selecte groepje dealers horen”, aldus Vincent van Nimwegen.

 

6 december 2018

Gefen en Barco werken samen

Barco en Gefen zijn verheugd de volledige compatibiliteit aan te kondigen van de volledige A / V over IP-productlijn van Gefen in de A / V-bewakings- en besturingssoftwareoplossing van Overture. Deze samenwerking stelt Overture-gebruikers in staat snel toegang te krijgen tot alle Gefen A / V over IP-producten in de software-interface en deze eenvoudig te configureren voor de juiste kameromgeving.

“We zijn verheugd om met Gefen samen te werken, omdat deze stap Barco’s positie als de beste A / V-software voor monitoring en controle voor het onderwijs en de bedrijfsruimte verder versterkt”, zegt Jan van Houtte, Director Product Management voor Ouverture.

Snelle driverontwikkeling

De integratie van de Gefen A / V over IP-productlijn binnen Overture bracht veel teamwork met zich mee, zowel van Gefen als van Overture: “Onze teams werkten samen om de vereiste stuurprogramma’s te ontwikkelen en ze werden met ongelooflijke snelheid en efficiëntie geleverd”, zegt Ara Gharapetian, Director of Product Management voor Gefen.

Door zich te concentreren op een bedrijfsbrede oplossing om te voldoen aan de behoeften van campus- en zakelijke klanten, werkt Barco samen met talrijke fabrikanten van apparaten om volledige integratie binnen de Overture-software te garanderen.

Wat is het volgende

Overture biedt een aanbieding voor een speciaal onderwijsaanbod aan scholen die een Smart Campus-monitoringoplossing willen opzetten. Ga voor meer informatie naar: https://infopages.barco.com/Overture-Education-Offer.html

Gefen voegt hieraan toe: “We voegen constant nieuwe productoplossingen toe en kijken uit naar blijvend succes met deze relatie met Barco’s Overture Team”.

De Gefen A / V over IP-productlijn biedt een hoge mate van maatwerk in elk project met HDMI-, DVI-, VGA- en DisplayPort ™ -zenders en -ontvangers die afzonderlijk het signaaltype van elke bron en display adresseren. USB, IR en RS-232 worden ondersteund naast A / V voor KVM en interactieve toepassingen.

21 oktober 2018

Nieuwe compacte 4k LED projector van Optoma

De UHL55 is speciaal bedoeld om foto’s en film te kunnen projecteren voor speciale gelegenheden. Opzetten is echt heel eenvoudig met deze projector. Netflix, YouTube en Spotify apps kunnen direct al vanuit deze projector worden gebruikt. Dus stekker in het stopcontact en film of een serie kijken!

Vanaf november zal deze nieuwe UHL55 4k LED projector leverbaar zijn.

 

12 september 2018

Nieuwe oplossingen om draadloos HDMI te kunnen versturen van DVDO

Heb je geen mogelijkheden om een lange HDMI kabel te trekken naar het scherm of de projector? Bijvoorbeeld omdat het niet meer mogelijk is om een kabel door het plafond aan te leggen. We leveren nu van het merk DVDO hier een heel handige oplossing voor.

Hoe werkt dit? Dit systeem bestaat uit een draadloos HDMI zendertje wat je aansluit op je laptop of bijvoorbeeld op de uitgang van de AV receiver.  De bijbehorende draadloze HDMI zender sluit je aan met een korte HDMI kabel op de ingang van de projector of het scherm. Het HDMI signaal wordt nu draadloos verstuurd vanaf de bron naar het display zodat het beeld hierop wordt weergegeven zonder dat er een lange HDMI kabel nodig is.

DVDO®, Inc., een bekroonde leverancier van high-definition (HD) videoverwerking, samenwerking en connectiviteitsoplossingen, kondigde vandaag de uitbreiding aan van zijn Air WirelessHD-adapterreeks met de Air 2K en Air 4K samen met hun exclusieve draadloze configuratiehulpmiddel dat geavanceerde mogelijkheden biedt voor zowel Air 2K als Air 4K. De adapters van de DVDO Air-serie verbinden audio- / videoapparatuur draadloos met uw tv of projector, terwijl Air 2K tot 1080p / 60 levert en de Air 4K tot 2160p / 30 Ultra HD-inhoud levert. DVDO Air levert een kabelachtige betrouwbaarheid met een bijna-nul-vertragingstijd tussen de bron en het display. Gebruikmakend van geavanceerde radartechnologie, scant de phased array beam-forming technologie automatisch de kamer en zoekt het beste pad van de zender naar de ontvanger in elk videoframe – tot 60 keer per seconde – waardoor het systeem vrij is van frequentie-interferentie. In vergelijking zijn 2,4 GHz en 5 GHz gebaseerde wifi-netwerken onderhevig aan frequente interferentie en worden ze gedwongen video’s te comprimeren om in hun beschikbare bandbreedte te passen. DVDO Air is speciaal ontworpen met een gegevenssnelheid van 3 Gb / s en professionele technologie om waardevolle installatietijd te besparen en call-backs te elimineren. Met DVDO Air kunt u eenvoudig video aansluiten op locaties waar draaddoorvoer mogelijk moeilijk of onmogelijk is.

DVDO Air 2k

Er zijn twee verschillende versies leverbaar:

– De DVDO Air 2k, geschikt voor het overbrengen van full HD 1080p videosignalen.

– De DVDO Air 4k, deze versie kan video overbrengen op de hoogste kwaliteit in een resolutie tot UHD 4k.

Meer info op de DVDO pagina

 

16 maart 2018

Vanaf april is ook de nieuwe UHD51 4k UHD projector leverbaar, speciaal voor thuisbioscoop gebruik.

Indrukwekkende nieuwe 4K-huis

projector – UHD51

Filmfans kunnen nu genieten van indrukwekkende 4K UHD-beelden van bioscoopkwaliteit in hun eigen huis met de lancering van een nieuwe thuisprojector van Optoma – UHD51. Samen met 4K kristalheldere details, beschikt het nieuwe model over geavanceerde PureMotion frame-interpolatiebewerking voor de ultieme ervaring op groot scherm.

UHD51 4k UHD projector

1 maart 2018

Vanaf nu kunnen we het nieuwe presentatie systeem van DVDO leveren, de DVDO Tile.

Het Tile kastje sluit je met een HDMI kabel aan op de centrale TV/monitor of projector in de vergaderruimte en vervolgens kunnen deelnemers van de vergadering draadloos vanaf laptop, telefoon of tablet foto’s en video’s delen met de rest van de deelnemers.

Voor meer informatie zie de DVDO Tile pagina

15 februari 2018

We staan dit jaar weer eens op de AZ Stadion Audio Show Alkmaar

Op 3 en 4 maart is er weer de AZ Audio Show, deze wordt georganiseerd door Studio Alkmaar.

ASA banner

Uiteraard zullen we hier de nieuwe 4k UHD projectoren laten zien van Optoma. Hopelijk hebben we voor die tijd een UHD40 om te kunnen laten zien, en we zullen de nieuwe UHZ65 laser projector laten zien.

Tevens zullen we de DVDO Tile laten zien, deze oplossing maakt presenteren tijdens bijvoorbeeld vergadering heel handig.

 

01 februari 2018

Optoma nieuws op de ISE

Optoma zal twee 4K-home-projectoren op ISE 2018 demonstreren, met de bekroonde UHZ65 4K UHD-laser en het goedkopere en gloednieuwe home entertainment-model, de UHD40.

Met een totaal van 8,3 miljoen pixels op het scherm voldoen de 4K-projectoren van Optoma aan de eisen van de Consumer Technology Association (CTA) voor 4K UHD en voldoen ze aan de CTA High Dynamic Range (HDR) compatibele weergavestandaarden.

De nieuwe UHD40 levert het ultieme in-home entertainment met indrukwekkende en betaalbare 4K UHD-beelden van bioscoopkwaliteit. Deze stijlvolle projector is uitgerust met de nieuwste technologie en functies en beschikt over HDR-compatibiliteit, HDCP 2.2-ondersteuning.

De UHZ65-projector van Optoma is gemaakt voor echte liefhebbers van thuisbioscopen en combineert baanbrekende lasertechnologie met dezelfde hoogwaardige specificaties als de bekroonde UHD65 – onlangs bekroonde 5-sterren en ‘Beste projector £ 2000- £ 4000’ op de What Hi-Fi Awards 2017.

 

31 januari 2018

B&K Audio heeft KlankBart geselecteerd als distributeur voor de Benelux. Binnenkort meer nieuws.

 

30 januari 2018

Van 6 tot en met 9 februari wordt dit jaar de ISE, Integrated Systems Europoe, gehouden in de RAI Amsterdam. Dit is een beurs niet voor particulieren maar voor dealers en installateurs. Op de ISE zijn veel nieuwe ontwikkelingen te zien op AV gebied.

De merken waarmee KlankBart werkt zijn ook weer aanwezig in de RAI dit jaar.

Adeo staat in hal 1 op stand 1-M70. Hier zijn de porojectieschermen van Adeo te zien en alle mogelijke projectiedoek materialen.

B en K Audio laat de nieuwe 7x150W home cinema versterker zien

Barco staat in hal 12, standnummer 12-F100. Bovendien is er een Barco Residential home cinema ingericht met een nieuwe Barco 4k projector in kamer E107 op de 1e verkiezing.

DVDO toont op stand 1-N85 het nieuwe TILE systeem. Met de DVDO TILE is het heel handig om bijvoorbeeld tijdens vergaderingen het scherm van je laptop te delen met de projector of met de centrale TV.

Fortress toont een aantal mooie bioscoopstoelen op stand 1-N85.

Gefen staat bij de gezamelijke stand van Core Brands op stand nummer 1-N50. Uiteraard zal Gefen de nieuwe UHD600 serie splitters en extenders laten zien. De nieuwe GTB-UHD600-HBT HDBaseT extender maakt het mogelijk om 4k Ultra HD (3860×2160 bij 60Hz, 4:4:4) HDMI signalen over lange afstanden te verlengen met HDR. 18,2 Gbps data over 1 CAT-5e of CAT-6 kabel.

Optoma doet het heel erg goed met de verkoop van 4k UHD projectoren. Op de ISE worden er meer modellen aan het huidige programma toegevoegd. Optoma introduceert een 4k UHD projector met een prijs onder de 2000,- euro;  de UHD40 zal al in februari leverbaar zijn. Vanaf maart komt er ook een model bij die die ondersteuning heeft voor Alexa. Ook is de nieuwe laser 4k UHD projector, de UHZ65 te zien, deze is leverbaar voor de scherpe prijs van 4999,- inclusief BTW.  Optoma staat op 1N-70 en 1N-80

Screen Excellence staat in hal 1 op stand 1-Q110. Hier zullen ook de luidsprekers van Audio Excellence te zien zijn.

Ik zal er zelf alle dagen aanwezig zijn.

 

16 januari 2018

Optoma introduceert op de CES 2018 weer 2 nieuwe 4k UHD home cinema projectoren.

De nieuwe Optoma UHD40 is een nieuwe instap UHD home cinema projector met indrukwekkende prestaties en zeer scherp geprijst is.

Optoma heeft zojuist een nieuwe 4K Ultra HD-projector gelanceerd voor de ultieme home entertainment, de UHD40. Dit nieuwe model beschikt over een nieuw ontwikkelde premium 4K-chip voor kristalheldere details in elke afbeelding – waardoor content op het grote scherm tot leven komt.

Deze stijlvolle projector is uitgerust met de nieuwste technologie en functies en beschikt over High Dynamic Range (HDR) -compatibiliteit, HDCP 2.2-ondersteuning en een stereoluidspreker die krachtige audio biedt.

De installatie is eenvoudig met verticale lensshift voor een probleemloze positionering en aantal ingangen, zoals twee HDMI-poorten. Bovendien is de compacte UHD40 licht van gewicht en gemakkelijk te verplaatsen en produceert hij bij 2400 lumen heldere beelden voor levensecht groot schermentertainment, zelfs als de verlichting aan is.

Met volledig 8,3 miljoen pixels op het scherm voldoet het nieuwe model aan de Consumer Technology Association (CTA) -vereisten voor 4K UHD en voldoet het aan de standaarden die compatibel zijn met CTA High Dynamic Range (HDR). Dit garandeert vlijmscherpe, levendige beelden die meer details kunnen weergeven dan standaard HD – waarmee de onvergetelijke ervaring van het bijwonen van een digitale cinema wordt gereproduceerd.

En vanaf april is er ook een nieuwe Optoma UHD51 UHD projector leverbaar zijn, deze ondersteunt Amazon Alexa stem commando’s

 

11 december 2017

Meteen na de introductie van Optoma’s  4k UHD home cinema projectoren pakt  Optoma gelijk de koppositie.

In het 3e kwartaal van 2017 was Optoma al de fabrikant die de het meest verkoopt in het marktsegment van 4k UHD projectoren. (bron: PMA Research Q3).

6 oktober 2017

De Game Changer is aangekomen: Optoma UHZ65 combineert industrie-leidende licht-, kleur- en resolutie-innovaties voor een spannende entertainmentervaring.

Laserfosforlichtbron, 4K ultrahigh-definition (UHD) resolutie en HDR-kleurenverwerking, levert een grotere levensduur van thuisbioscoopervaring.

 

Optoma UHZ65 informatie

 

30 augustus 2017

nieuwe projector van Optoma, de HD39DARBEE

De HD39Darbee koppelt high-end home cinema prestaties met lichte, levendige beelden om een ​​prachtige Full HD 1080p kijkervaring te creëren, waardoor u bijna een 4K beeldbeleving krijgt voor een marge van de kosten.

Installation flexibility – Vertical lens shift and 1.6x zoom
Easy connectivity – 2x HDMI and MHL support and built-in 10W speaker
Amazing colour – accurate Rec.709 colours – 3500 ANSI Lumens
Award winning Darbee Visual Presence™ technology inside

Darbee
Darbee’s bekroonde Visual Presence ™ gepatenteerde technologie verbetert Optoma projectietechnologie, van Blu-ray naar videospelletjes, en verbetert de manier waarop het eruit ziet. Visuele aanwezigheid voegt meer diepte en realisme toe, wat een duidelijker scherper beeld geeft. De beeldverwerking is verstelbaar, waardoor u de flexibiliteit kunt aanpassen om de visuele verbetering aan te passen.

 

23 augustus 2017

Dit zal een spannende CEDIA voor Barco Residential zijn, met onze nieuwe Balder- en Loki 4K-laserprojectors verzending en veel nieuwe, spannende partnerschappen en meer nieuws om te komen op de show.

Bij CEDIA van dit jaar zullen we laten zien hoe Barco Residential veel meer wil zijn dan de maker van ’s werelds beste projectoren voor de beste bioscopen thuis en media.

Combineren van technologisch leiderschap met architectonisch ontwerp, is onze ambitie om innovatieve, visuele ervaringen op alle gebieden van de mooiste woningen te brengen. U zult onze applicatie-gebaseerde oplossingen ervaren in een high end woonomgeving op de show verdieping, waaronder een New Media Art setup.

 

14 juni 2017

Gefen introduceert twee nieuwe 4K UHD Ultra HD Extenders die de volledige bandbreedte van HDMI 2.0 over UTP / STP-bekabeling kunnen doorgeven.

ORLANDO, FLORIDA, 14 juni 2017 – Gefen van Core Brands heeft vandaag de introductie van twee nieuwe 4K Ultra HD Extenders, de GTB-UHD600-HBT en GTB, aangemeld bij een van de belangrijkste audio / video-signaalverwerkingsvraagstukken van de commerciële integrators van vandaag. -UHD600-HBTL, die de volledige bandbreedte HDMI 2.0 uitbreiden over het meest gebruikte uitbreidingsmedium, UTP / STP-bekabeling. De twee nieuwe Gefen extenders maakten hun industrie debuut op InfoComm 2017 in Booth # 4955, samen met meer dan dertig nieuwe producten die worden geïntroduceerd.

“Gefen’s nieuwe 4K Ultra HD extenders komen echt uit onder een zee van concurrenten in de uitbreidingsmarkt,” aldus Core Brands, de product manager Jason Fitzgerald van Geef. “Deze nieuwe producten betreffen een van de meest scherpe gaten in de huidige industrie, dat is de uitbreiding van de volledige bandbreedte HDMI 2.0 over het meest gebruikte uitbreidingsmedium: UTP / STP-bekabeling. Met de invoering van deze twee oplossingen maakt Gefen het onmogelijk mogelijk. “

Gecombineerd met HDBaseT ™ -technologie, gebruiken zowel de GTB-UHD600-HBT als de GTB-UHD600-HBTL proprietary compressietechnologie om een ​​HDMI 2.0-signaal te verlengen in resoluties tot 4096×2160 bij 60Hz en 4: 4: 4 Chroma subsampling. “Deze nieuwe compressietechnologie zorgt voor een uitstekende beeldreproductie en zorgt voor een uitzonderlijk evenwicht tussen kwaliteit en kosten,” voegt Fitzgerald toe.

Integrale eigenschappen van HDMI 2.0, zoals HDR, worden ook gedragen langs de enkele CAT-5 of CAT-6 kabel die de zender en ontvanger eenheden verbindt. De GTB-UHD600-HBT en GTB-UHD600-HBTL zijn geschikt voor tweerichtingsinfrastructuur (beide modellen) en RS-232 (alleen GTB-UHD600-HBT), evenals tweerichtings-POL (Power over Link) Zorgt voor een naadloze integratie van de besturingssignalen en het maximale flexibiliteitsniveau bij het kiezen van de werking van elke eenheid. Integratie met Gefen’s Syner-G ™ software zorgt voor een gemakkelijke beheersing van beide producten.

De GTB-UHD600-HBT kan 4K Ultra HD-uitbreiding tot 80 meter (100 meter bij 1080p), terwijl de GTB-UHD600-HBTL 40 meter bij 4K Ultra HD (70 meter bij 1080p) in staat is.

 

6 juni 2017

Nieuwe Ultra HD 4k HDBaseT extenders voor HDMI van Gefen

Uncompromised UHD over HDBaseT ™ was tot nu toe onmogelijk. Gefen’s meest recente lijn van 600 MHz full bandwidth extenders ondersteunt maximaal 18,2Gbps via een enkele kabel, door gebruik te maken van cutting edge, visueel lossless compressietechnologie. Naast deze 3 HDBaseT ™ oplossingen biedt een nieuwe 4K 600 MHz extender via een enkele glasvezelkabel een niet-gecomprimeerde verlenging tot 200 meter, voor gebruik in postproductie, medische en andere missie-kritieke toepassingen. Al deze nieuwe extenders kunnen 4K bij 60 Hz 4: 4: 4 met HDR hanteren.

 

Verleng HDMI, RS-232 en 2-weg IR over een CAT-5e-kabel, tot 150 meter.

De GTB-UHD-HBT 4K Ultra HD Extender gebruikt Gefen’s implementatie van de HDBaseT ™ -technologie om HDMI te verlengen tot 495 voet / 150 meter bij 1080p (8 bits) en tot 330 voet / 100 meter bij 4K, met behulp van een CAT-5e Of betere kabel. Resoluties tot 4K Ultra HD (3840 x 2160 @ 60 Hz 4: 2: 0) met 7.1 kanalen van HBR (High Bit Rate) lossless digitale audio worden ondersteund. Dit product biedt RS-232 en 2-weg IR verlenging tussen de Sender en de Receiver-eenheden, waardoor de controle van A / V-bronnen in de buurt van de Sender-eenheid wordt vergemakkelijkt en automatische opdrachten worden verzonden naar het display of een ander apparaat dat in de buurt van de Receiver-eenheid is geplaatst. Gefen Bi-directionele POL (Power Over Line) -technologie zorgt ervoor dat de zender of de ontvanger eenzelfde kabel gebruikt die het HDMI-signaal uitbreidt. Slechts één van de twee eenheden heeft een voeding nodig. Deze functie vereenvoudigt de installatie in gevallen waarin een stopcontact mogelijk niet dichtbij de bron of de display beschikbaar is. Kleine, lage profiel behuizingen kunnen op een veilige manier op het oppervlak gemonteerd zijn en gemakkelijk weg van het zicht verborgen zijn.

3 juni 2017

Optoma 4k projectoren zijn uit voorraad leverbaar

13 april 2017

Optoma UHD60 4k projector is de eerste zeer populaire 4k projector voor de thuis bioscooop markt.

Optoma is de eerste fabrikant die een 4k DLP projector speciaal voor de thuis bioscoop markt uit brengt . De specificaties, onder voorbehoud, zijn al bekend gemaakt.

UHD60
4K UHD XPR technology – 8 million on screen pixels
Amazing colour technology – Rec.709
8W audio sound box
1.35 – 2.22:1 Throw ratio
1.6x zoom
15% Vertical lens shift
2x HDMI, VGA, SPDIF, USB Power, 12V Trigger, RJ45
HDMI 2.0, HDCP 2.2
HDR Support
Does not support 3D
Leverbaar vanaf juni 2017, pre-order is vanaf nu mogelijk.

8 februari 2017

Op de ISE Europe 2016 show in Amsterdam, heeft Barco Residential haar nieuwste projector, de Loki onthuld. Het nieuwe model is gericht op de high-end AV aangepaste installatie markt. Het zal compatibel zijn met HDR-inhoud dankzij de ondersteuning voor HDMI 2.0a met HDCP 2.2. Barco is bekend om heldere projectoren, en de Loki is geen uitzondering. Het zal bieden tot 8500 lumen van de output in de standaardconfiguratie. Een optie om de kleur wiel verwisselen zal de lichtopbrengst te verhogen tot 12.000 lumen.

De Loki maakt gebruik van een 0,9-inch DMD DLP-chip, en beschikt over een 3840 x 2160 resolutie op het scherm. Op dit moment, specs zijn moeilijk aan te komen, omdat de projector geleden werd onthuld slechts een paar dagen.

De combinatie van 4K DLP en een laser fosfor lichtbron is zeker om het belang van de welgestelden videophiles wekken. Verder is de Barco Loki is voorzien van koel- vloeistof en kan in elke richting worden gemonteerd.

1 februari 2017

Van 7 t/m 10 februari wordt de ISE gehouden in de RAI Amsterdam.

De ISE is een beurs bedoeld voor installateurs en winkeliers, niet voor particulieren. Een aantal fabrikanten waarmee wij samen werken zijn op deze beurs aanwezig met een stand. Ik zal er ook alle dagen aanwezig zijn om de nieuwe producten van fabrikanten te zien en om met de installateurs te praten. Een kort overzicht van de aanwezige fabrikanten met hun nieuwtjes:

Adeo staat in hal 1, stand 1-N90. Hier zal een nieuw projectiescherm te zien zijn speciaal ontworpen voor hele hoge plafonds. Met deze nieuwe Onsuperior Tensio FTS is een maximale zwarte topdrop mogelijk van 150cm ! Montage is mogelijk zowel tegen plafond als ook tegen de muur.

Adeo richt zich ook op schermen voor filmhuizen en post productie bedrijven.

Nieuw is de Cinema Curved, leverbaar in schermbreedte van 7 m tot 24 meter.

Barco, staat in hal 12, stand 12-F100. Barco toont onder andere de nieuwe Loki projector, één van de eerste echte 4k projectoren speciaal voor de home cinema.

Er komt nog een 4K UHD model, de Balder, deze zal vanaf mei leverbaar zijn.

DVDO staat op 1-N75.

Fortress staat op stand 1N75, hier zijn een aantal nieuwe bioscoopstoelen te zien. Fortress introduceert SMART stoelen, dat maakt het mogelijk om persoonlijke gebruikersinstellingen te programmeren. Aanstuurbaar bijvoorbeeld ook met Control4 en Crestron.

Gefen is te vinden op stand 1-N53. Hier zijn de nieuwste generatie extenders, splitters en switchers te zien die geschikt zijn voor de nieuwe 4k video standaarden.

Optoma toont op 1-H120 en 1-N130 onder andere de nieuwe UHD60, één van de eerste single chip DLP projectoren voor de home cinema. En er is ook een professionele versie hiervan, de 4k600.

Screen Excellence is op stand 1-N4. Screen Excellence heeft een nieuw hoog contrast projectie doek, Ambient-Visionaire , speciaal bedoeld voor situaties waar volledige verduistering niet mogelijk of niet gewenst is.

 

24 januari 2017

Optoma toont op de CES beurs een pre-productie van de nieuwe UHD60 native 4k home cinema projector.

Dit is de eerste projector op de markt die native 4k video kan weergeven. Leverbaar vanaf de zomer 2017.


Alles wat gezegd kan worden op het moment is dat de UHD60 Texas Instrument’s nieuwe 4K DLP chip, HDR10 zal beschikken over een ingebouwde zoomlens met lensverschuiving, en een hoge druk lamp voor verlichting. Ze zijn gericht op een zoom van ongeveer 1.5x en een max ANSI lumen rating in de marge van 2500-3000.

Maar is de nieuwe 4K DLP chip echt een echte inheemse 4K chip? Immers, het heeft slechts 4,15 miljoen spiegels, niet de 8,3 miljoen die nodig is voor inheemse 4K 3840×2160 scherm. Doet het pixel verschuiving in de dezelfde manier als de 3LCD-4K verbeterde projectoren van Epson en JVC aan het doen zijn?

Het antwoord is ja en nee. De overeenkomsten zijn dit: Beide vertrouwen op een optische diagonale off-verschuiving van de pixels op opeenvolgende vernieuwd zodat een gedeeltelijke overlapping van de pixels op de tweede passage. Dus een afbeelding basis en een beeld-off verschoven worden zowel voor elk frame. Dit gebeurt zo snel dat het oog mengt hen in één afbeelding. Als je naar een film kijken is er geen besef dat dit aan de hand is.

4K-projectoren met behulp van de 4K DLP chip of het 4K-versterkte 3LCD-proces zal inheemse 4K-signalen te accepteren en vervolgens toe te passen een aantal uitgebreide video processing op deze signalen om hen voor te bereiden voor uitvoer naar hun allochtone DLP of 3LCD beeldapparatuur. Het verschil is dat TI’s 4K UHD proces levert onafhankelijke single-pixel structuren, terwijl de 3LCD-proces niet.

Praktisch gesproken, de meest voor de hand liggende verschil tussen de 4K DLP en 4K-versterkte 3LCD projectoren blijkt resolutie. De 4K-versterkte 3LCD projectoren van Epson en JVC (die momenteel op de markt in ieder geval) gebruikt inheemse HD 1080p chips die 1920×1080 in fysieke resolutie. Resolutieverbetering wordt bereikt door een 1920×1080 beeld projecteert op de eerste scan, vervolgens de volgende refresh van de chips beeld een tweede 1920×1080 stond verschoven diagonaal overlay op de eerste scan. Het totale aantal adresseerbare pixels in dit proces is (1920×1080) x 2 = 4,15 miljoen, dat is de helft van de 8,3 miljoen in een native 4K signaal.

De 4K DLP chip begint met het dubbele van de resolutie van de 3LCD-apparaten. Het heeft een totaal van 2716×1528 spiegels. Door middel van een aantal proprietary video processing is in staat om twee afzonderlijke pixels te leveren voor elke spiegel. Bij gebruik van deze chip in de pixel verschuiven proces, levert het dubbele van het aantal pixels in elke refresh in vergelijking met de 3LCD projectoren. Het totale aantal adresseerbare pixels in dit proces is (2716×1528) x 2 = 8.300.000, of hetzelfde als native 4K signaal. De pixels zijn geformuleerd door middel van video processing om de inheemse 4K signaal informatie kaart op dit pixel verschoven levering mechanisme.

 

14 oktober 2016

Laser projector van Optoma

Optoma is begonnen met het uitleveren van de nieuwe ZU510T-W projector. Dit is een  5300 ANSI lumen, DLP-based laser-phosphor installatie projector voor de ProAV markt, met een contrast van tot 300,000:1 and a 20,000 hour light engine.

24 november 2016

HDR (High Dynamic Range) is hot.

Bijna alle nieuwe beeldschermen en televisies bieden deze nieuwe functie, waarin de beeldweergave via de HDMI-interface in een significant hogere contrast bereik dan voorheen mogelijk maakt. Ondertussen, zelfs smartphone camera’s en digital signage-spelers (bijv. BrightSign) hebben beklommen op de bandwagon.

Om deze signalen te verdelen en geschakeld, hoogwaardige hardware met HDMI2.0a interfaces nodig om de HDR technologie.

HDR van Gefen: UHD600 serie
Als een van ’s werelds eerste leveranciers, Gefen heeft de juiste producten met de nieuwe “UHD600” serie. Momenteel zijn er drie splitters (van 1: 2 tot 1: 8) en een 4×1 switcher, meer producten in een volgende maanden.

9 november 2016

We staan op de Number One hifi show in het Holiday Inn Hotel in Leiden.

Op zaterdag 19 en zondag 20 november is het weer tijd voor de hifi show van de Randstad: Hifi Show Number One in Leiden. Op deze show vind je zo’n 50 merken, verdeeld over 1200 m2 en 13 zalen. Niet te missen dus!

Wij staan in de ‘Delft’ zaal en zullen een thuisbioscoop laten zien met een Barco Orion projector en een Adeo Plano framescherm. We nemen ook een Barco Helios 3-chip projector mee en een Barco Optix. Ook nemen we natuurlijk wat producten van DVDO mee om te laten zien.

 

Locatie
De ‘Number One Hifi Show Leiden’ vindt plaats in het centraal gelegen Holiday Inn Hotel, Haagse Schouwweg 10 te Leiden en is zowel met de auto (A4, A44, N11 en N206) als met het openbaar vervoer (lijn 43) uitstekend te bereiken. Het publiek is op beide dagen welkom van 10.00 tot 17.00 uur.

21 september 2016

Screen Excellence akoestische absorber

Als AV-professional ben je vertrouwd met de zenuwslopend probleem van de lage frequentie staande golven in de ruimte.

Hoewel sommige berekeningen en tools u kunnen helpen bij het identificeren waar en op welke frequenties de staande golven de problemen creëren. Ze zijn niet de oplossing, de staande golven zijn er nog steeds!

Extra subwoofer(s) kunnen helpen bij het effenen van de amplitude respons van het systeem, maar dat gaat ten koste van de tijd-coherentie en verminderde golffront impact.

De enige echte oplossing is om de staande golven met absorptie te verminderen.

Dit is precies wat onze ALFAA (Active Low Frequency Acoustic Absorber) doet. Met andere woorden, het is een actieve “bass trap”. Net als een passieve, dit kleine apparaat zorgt ervoor dat de staande golf raken van een achterste hoek van de kamer niet meer terug komt.

Het is afmetingen van 300 x 300 x 509 mm zijn slechts een fractie van hen vinden we met passieve bass traps. En omdat het vereist alleen netstroom te werken, is het ook moeiteloos te installeren!

31 augustus 2016

Van vrijdag 8 september tot en met dinsdag 12 september 2016 vindt in de RAI in Amsterdam de IBC2016 plaats. De IBC is de grootste internationale beurs voor professionals in de elektronische media entertainment business waar elk jaar de nieuwste en meest vooruitstrevende ontwikkelingen worden gepresenteerd.

30 augustus 2016

Sonos krijgt stembesturing

Sonos heeft op hun persconferentie bekend gemaakt dat het werkt aan stembesturing van het Sonos systeem. Naar verwachting zal het nog een paar maanden duren maar vanaf begin volgend jaar wordt het mogelijk om de muziek aan te zetten of te pauzeren met een stemcommando. De Play 5 heeft al een microfoontje ingebouwd, dus deze mogelijkheid komt niet helemaal onverwacht. Of er een add on komt voor bijvoorbeeld de Connect in het huiskamer is nu nog niet bekend.

Tevens gaat Sonos op korte termijn ook Spotify Connect ondersteunen.  Dat is leuk want dan kan je als je thuiskomt overschakelen van het luisteren naar je telefoon naar je Sonos systeem in de kamer.

26 januari 2016

Van 9 t/m 12 februari wordt de ISE gehouden in de RAI Amsterdam.

De ISE is een beurs bedoeld voor installateurs en winkeliers, niet voor particulieren. Een aantal fabrikanten waarmee wij samen werken zijn op deze beurs aanwezig met een stand. Ik zal er ook alle dagen aanwezig zijn om de nieuwe producten van fabrikanten te zien en om met de installateurs te praten. Een kort overzicht van de aanwezige fabrikanten met hun nieuwtjes:

Adeo staat op plek N110 in hal 1. Zij laten onder andere de nieuwe frameless schermen zien, of de frame schermen met een heel dunne rand die eventueel met LED achtergrond verlichting kunnen worden uitgevoerd. En ze tonen professionele schermen vanaf 7m breed bedoeld voor bioscopen.

Fortress staat op stand P58 in hal 1. Hier zijn een aantal modellen luxe bioscoopstoelen te zien.

Gefen staat op M45 in hal 1. Hier zijn natuurlijk alle nieuwe Ultra HD HDMI extenders en splitters te zien. Gefen zal de nieuwe Ultra HD HDMI 8×9 matrix demonstreren. De 9e HDMI uitgang is bedoeld voor een lokaal display in het rack zodat je daar de videobronnen kan controleren.

Screen Excellence staat in hal 2, op stand nummer DL404. Hier zijn de nieuwe Neo geluid doorlatende doeken te zien.

2 januari 2016

Accessoires en DVDO en Gefen kabels zijn nu ook direct online te bestellen.

20 oktober 2015

Nieuwe Xtend van DVDO maakt 4k video over lange afstand mogelijk over CAT5e/Cat6 kabels.

9 september 2015

Nieuwe compacte HDMI 4k upscaler, de DVDO iScan micro is vanaf nu uit voorraad leverbaar

29 april 2015

Optoma heeft de volgende generatie van zijn bekroonde HD91 LED home cinema projector HD91 + aangekondigd.

De nieuwe HD91 + maakt gebruik van dezelfde baanbrekende LED-technologie als zijn voorganger de HD91 samen met een hogere helderheid en contrast voor een betere beeldkwaliteit.

Justin Halls, Head of Product Marketing bij Optoma, zei: “Het ontvangen van de HD91 en HD90 feedback is uitstekend geweest, dus we zijn verheugd om te onthullen de volgende evolutie van LED-home cinema projectoren. Full HD 2D en 3D digitale cinema kwaliteit levert een werkelijk spectaculaire ervaring voor film fanatici, en de toevoeging van de HD91 + naar ons huis assortiment biedt het ultieme in huis-projectie. “

Met een ongelooflijke 600.000: 1 contrast ratio, verhoogde helderheid van 1.300 lumen en 1080p Full HD, de high-end specificaties van de HD91 + leveren een onvergetelijke big-screen cinema-ervaring. Aangezien de HD91 + produceert minder warmte dan traditionele lampen op basis van projectoren kan worden montage van wanden of plafonds of ingebouwd in een kleine behuizing.

Sinds de lancering, heeft de HD91 home cinema projector vele prijzen en onderscheidingen, waaronder een sterk aanbevolen award van AVForums.com ontvangen. Steve Withers, adjunct-hoofdredacteur bij AVForums prees de HD91 voor zijn uitstekende prestaties: “De 2D-prestaties was uitstekend en zoals vaak het geval is met een DLP-projector, de 3D was gewoon geweldig”.

Andere prijzen zijn een ‘Aanbevolen’ badge en 9/10 voor de functies, waarde en design uit Technology Journalist John Archer, van TrustedReviews.com. John commentaar op de HD91 de kleur precisie: “De HD91 biedt een groot gevoel voor detail met HD-bronnen. Dit is gedeeltelijk op, wederom, de finesse van de kleurweergave. Maar de scherpte zien wijst ook op de precisie van de DLP mirroring apparaat en LED-uitlijning, evenals de bevestiging dat de grote lens is echt van een zeer goede kwaliteit … “

IT Journalist, Chris Bidmead gaf ook de HD91 5/5 voor de prestaties en 4/5 voor de functies, waarde, gebruiksgemak en design in een recente beoordeling voor GadgetSpeak.com: “U zult hebben verzameld Ik vond deze projector veel. Ja, de prijs-tag is het geenszins een impuls te kopen. Maar wanneer u factor in de besparing op een verlichtingssysteem dat de levensduur van de machine zal duren (als tegen de typische £ 200 een conventionele lamp kan kost je elke 600 of zo het bekijken uur), de 5 jaar garantie op de kleur kwaliteit, en de prijs het tegen anderen in zijn klasse, de HD91 begint te lijken op een koopje. “

 

7 april 2015

Screen Excellence zet nieuwe standaard neer voor geluiddoorlatend doek.

Al meer dan 6 jaar heeft de Enlightor 4K de standaard voor akoestisch transparant projectievlak neergezet. Vandaag wordt het beste nog beter. Het Screen Excellence Enlightor Neo projectievlak doek zet nu een nog hogere standaard, waardoor het de duidelijke marktleider blijft voor akoestisch transparant projectie doeken.

De afbeelding hierboven vergelijkt de nieuwe Enlightor Neo-S en Neo-W met de Enlightor 4K en het beste van wat onze concurrenten te bieden hebben. Ik weet zeker dat u het ermee eens dat de concurrentie niet eens in de buurt komt. Dit zal zorgen voor de ultieme thuisbioscoopervaring.

De nieuwe Enlightor Neo-S (Small Screen) biedt een nog hogere prestaties voor schermen tot 180 cm hoog. Het beschikt over:

Reflectie van 0,95
Verbeterde video contrast en dynamiek
Uitzonderlijke akoestische transparantie
Uitstekende verlies van slechts  1 dB (in plaats van 2,5 dB met de Enlightor 4K)

De Enlightor Neo-W (breedbeeld) biedt de toonaangevende akoestisch transparant projectievlak voor zowel thuisbioscoop als professionele studio schermen tot een maximale hoogte van 5 meter. Het beschikt over:

Reflectie van 0,8
Verbeterde geweven patroon voor superieure beeldkwaliteit
Verminderde geluidsverlies dat niet hoger is dan 1,5 dB

 

12 februari 2015

Gefen toont op de ISE 2015 nieuwste generatie 4k HDMI splitters

Gefen is een fabrikant die voorop loopt in de implementatie van de 4k technologie in de nieuwste generatie HDMI HDBT 2.0 extenders, 4k HDMI splitters en switchers

3 februari 2015

KlankBart is verhuisd!

We zijn verhuisd naar een nieuw adres. Er is nog wel wat werk te doen, maar we zijn blij met de nieuwe lokatie. Een nieuwe fijne plek om te wonen en met een grotere opslagruimte erbij voor het bedrijf KlankBart.

Vanaf 3 februari is het nieuwe adres: Kerklaan 12, 2381 VG Zoeterwoude

30 januari 2015

Noviteiten op de ISE, op 10, 11 en 12 februari 2015 in de RAI Amsterdam

De ISE is een beurs in de RAI waar de belangrijke fabrikanten uit de AV industrie hun nieuwste ontwikkelingen laten zien. Deze beurs is bedoeld voor installateurs, niet voor eindgebruikers.

Adeo heeft een stand op 1-N80. Hier zijn de nieuwe reference doeken te zien, speciaal gemaakt voor home cinema toepassingen.

Barco projectiondesign heeft twee stands, 11-H75 and 11-F78.

DVDO laat haar nieuwe producten zien op stand 1-P58. Nieuw is de DVDO Air3C, waarmee draadloos HDMI kan worden verstuurd binnen een ruimte.

Fortress staat op stand 1-P58 en zal een aantal verschillende modellen bioscoopstoelen laten zien.

Gefen zal haar hele nieuwe generatie UHD extenders, splitters en switchers laten zien, deze zijn allemaal al geschikt om te werken met 4k video. Gefen staat op stand 1-M45.

Screen Excellence staat op stand 6H-148, met een preview van het nieuwe NeoS projectiemateriaal.

Ik ben alle dagen aanwezig op de ISE, wanneer je me belt dan kan ik de belangrijkste highlights laten zien. Tel. 06 54 334 115. Nog geen uitnodiging voor de ISE? Stuur me een email en ik stuur je een toegangscode waarmee je een gratis entreekaart kunt aanvragen.

22 januari 2015

Gefen toont veel nieuwe UHD producten op ISE 2015 in de RAI Amsterdam

We zullen ons belangrijkste aanbod laten zien op het gebied van 4K Ultra HD en audio / video- distributie en het beheer over IP. Tijdens demonstraties op standnummer M45 in hal 1 is te zien dat 4K UHD content kan worden aangeboden aan meerdere displays.

Gefen ’s populaire ‘ Mark V ‘ race- simulator zal ook beschikbaar zijn , zodat de deelnemers om live te racen compleet met snelheid bijgestaan effecten ervaren. Gefen ’s 4K Ultra HD ELR – POL Extender w / RS – 232 , Ethernet en IR prachtige 4K 60Hz content zal leveren aan de visuele ervaring te verbeteren . De GefenTV Wireless voor HDMI 60GHz zal beam scores in real-time op het scorebord na elke race en een ‘ Gefen Cup’ zal dagelijks worden uitgereikt voor de snelste rondetijd .

13 november 2014

Optoma neemt NuForce over.

Optoma, het toonaangevende internationale projectormerk, heeft  aangekondigd dat het NuForce Inc., maker van premium audio consumentenproducten volledig heeft overgenomen.

“Optoma heeft haar reputatie opgebouwd met het vervaardigen van “high-performing” projectieproducten,” zegt Len Carlton, Managing Director van Optoma EMEA. “Door fantastische video met even geweldig geluid te combineren, was Audio een logische stap voorwaarts voor Optoma.

Optoma is bijna twee decennia in de voorhoede geweest van de home entertainment-display innovatie en we zijn zeer verheugd dat we nu in de gelegenheid zijn om die ervaring compleet te maken met de toevoeging van een uitzonderlijke geluidservaring.”

NuForce is al bekend om zijn strakke design en superieur geluid. Een gestroomlijnd NuForce geluidsgamma zal bestaan uit home cinema producten die Optoma’s home projectoren aanvullen, draadloze systemen die kristalhelder HiFi-geluid leveren vanaf een mobiel apparaat en oortelefoons voor dezelfde eersteklas luisterervaring overal en altijd. Het assortiment zal ook NuForce’s multi-award winnende digitale versterker- en DAC-producten omvatten.

“Geluid is zo’n belangrijk onderdeel van de home entertainment-ervaring.” zegt Justin Halls, Optoma’s “Head of Product Marketing”. “Een groot formaat beeld met de hoogste kwaliteit, in combinatie met het beste geluid kan elke woonruimte transformeren tot een ware bioscoop in huis.”

Meer informatie over NuForce op onze NuForce overzichts pagina

1 oktober 2014

Texas Instruments heeft met de commerciële DLP cinema merken afgesproken dat er voorlopig geen home theater 4K DLP projectoren kunnen worden gelanceerd, in elk geval tot tot eind 2015.

Maar resolutie is slechts een deel van het projector beeldkwaliteit verhaal. Contrast , helderheid, kleur, kwaliteit lamp / handling en de optische kwaliteit van de lens zijn ook van cruciaal belang. En dit zijn juist de sterke punten waarmee Barco projectiondesign zich onderscheid in de markt van high end home cinema projectie.  Kleurechtheid en de enorme scherpte van de lenzen die projectiondesign gebruikt maakt een super goede thuis bioscoop weergave, ook zonder 4k chip.

 

12 september 2014

Barco projectiondesign heeft op de Cedia de nieuwe projectiondesign Orion Cinemascope home cinema projector laten zien.

Barco’s HDBaseT-enabled Residential Orion Cinemascope is een op basis van single-chip DLP-projector met een cinemascoop beeldverhouding (2.560 x 1.080) die actieve stereo-3D-en hoge frame rates combineert. Deze resolutie maakt gebruik van 78% meer pixels voor 2,37: 1 beelden ten opzichte van een standaard 1080p projector. De HDBaseT ingang geeft deze projector een grotere flexibiliteit en veelzijdigheid omdat deze standaard veel langere kabels mogelijk maakt, tot wel 100 meter. Deze compacte en stille Orion is speciaal ontworpen voor gebruik in de huiskamer of voor in speciale thuisbioscopen.

“De Orion Cinemascope biedt voor system integraters een ideale projector, met een ongekende beeldkwaliteit en eventueel een native resolutie van Cinemascope formaat in een compacte en stille projector. Hij beschikt over een mooie high-end design en toonaangevende bouwkwaliteit, passend bij de levensstijl van hun veeleisende, high-end klanten. Door de integratie van HDBaseT in het ontwerp van het toestel, brengen we meer flexibiliteit en eenvoud naar home cinema installaties voor particulieren, en vergroten de potentiële markt voor het apparaat. We zijn blij om toe te treden van de Alliantie en het helpen bevorderen van de HDBaseT standaard, “zei Tim Sinnaeve van Barco.

“Barco brengt vele jaren ervaring in de high-end professionele visualisatie, en we kijken ernaar uit om samen met hen om extra HDBaseT oplossingen op de markt te brengen. Als de Alliance blijft groeien, we zijn blij om te zien bedrijven van Barco’s kaliber bij ons met innovatieve oplossingen zoals de Orion Cinemascope, “shared Micha Risling, voorzitter van de commissie marketing op de HDBaseT Alliance.

 

20 augustus 2014

Nieuwe Optoma HD 26 3D home cinema projector nu leverbaar

Optoma HD26

nieuwe Optoma HD26 projector

 

Vanaf nu is de nieuwe HD26 full HD 3D projector leverbaar, dit is een zeer aantrekkelijk geprijsde kleine projector waarmee instap home cinema nu voor iedereen bereikbaar wordt.
Met een hele hoge lichtopbrengst van 3200 lumen is deze projector ook geschikt voor gebruik in de huiskamer waar je niet volledig kan of wilt verduisteren.

Dynamic black technology – 25,000:1 contrast ratio

Vanaf september komt er ook nog een wat luxer model bij de huidige range, de HD50. De Hd50 is ook een full HD 3D home cinema projector.

 

26 juni 2014

RED maakt de prachtige 4K Content mogelijk terwijl Gefen de 4K Signaal Infrastructuur verzorgt

Van de revolutionaire RED ONE 4K digitale camera die onberispelijk uitgevoerd dezelfde kwaliteit video als 35mm film in 2007, om de 6K RED EPIC DRAAK, RED Digital Cinema heeft trailblazed de koplopers van de digitale cinema evolutie in Hollywood. RED Studios Hollywood ligt momenteel genesteld in het hart van Hollywood, het aanbieden van werken geluid podia en een showcase productiefaciliteit. Integraal onderdeel van de studio’s is het magazijn-en kleinbedrijf afspelen theater en showroom, waar inhoud schot met RED-camera’s kan worden gezien in zijn ware 4K glorie, waarvan Gefen is een integraal onderdeel.

“Dit is een showcase theater-omgeving”, aldus Hugo Cargnelutti, RED special ops agent die 4K afspelen toezicht houdt in de showroom. We hebben drie 4K projectoren met meerdere bronnen schakelen in van onze servers dus het is een zeer gespecialiseerde, ultra high definition kijkervaring die wij leveren aan de industrie.
Gemonteerd aan de achterzijde van de ruimte worden drie 4K projectoren opgehangen via grote uitgestrektheid, verdeeld in twee gebieden bekijken. Leren banken met lage tafels bieden een comfortabele, woon-achtige omgeving, terwijl de traditionele theater zitplaatsen biedt een meer gebruikelijke kijkervaring als in een bioscoop.

Cargnelutti houdt toezicht op alle signaal routing naar de projectoren, het hanteren van de tijdlijn en video voorbereidingen voor het afspelen. Zijn werkplek is weggestopt aan de zijkant en is aangesloten op de server kamer ligt direct naast zijn station. Twee meer editing suites bevinden zich tussen de woonkamer en theater instellingen voor on-the-floor bewerken.

“Soms hebben we twee mensen die in dezelfde ruimte en soms werken we aan twee verschillende dingen tegelijk, zodat het vrij snel hier kan bewegen,” zegt Cargnelutti.

Terwijl altijd in ontwikkeling, zijn huidige werkplek omvat een 4K DBS Clipster, 4K Mac en twee 2K pc’s. Alles is aangesloten op de server en hij is voortdurend schakelen bronnen die output naar de projectoren vooral tijdens intensieve inhoud te bewerken.

RED studio gebruikt momenteel een Gefen 4×4 DVI DL KVM Matrix, GefenPRO 8×8 DVI DL Matrix en een enkele DVI DL en Audio Extenders dat video-en audio-inhoud te leveren aan zowel het bewerken suites op het podium.

Gefen KVM Matrix stelt me in staat om toegang te krijgen tot bestanden op elke werkplek in het theater. Ik kan een bron te kiezen uit een van beide mijn control room monitor of van de remote editing station op de vlieg dus deze matrix voert een kritische functie voor onze theaterruimte, “legde hij uit.

Een nieuwere toevoeging aan het systeem, de GefenPRO 8×8 Matrix verbindt zeven Local Area Network servers tot vier werkstations: twee bewerken stations op het podium en twee werkplekken in de controlekamer. Omdat de controleruimte is direct naast de servers, wordt geen signaal toestel invoeren. Maar voor de twee op het podium editing suites, Cargnelutti vertrouwt op Gefen DVI DL Extenders om video te leveren aan twee monitoren bij elk station en twee Audio Extenders. Audio wordt gesynchroniseerd met de video voor beide stations en wordt feilloos werkt.

“Ik heb het Gefen jongens bekend voor een lange tijd, en hen eerst ontmoetten toen ik een probleem met EDID en DVI,” legt hij uit. Gefen DVI Detective loste het probleem dat ik had bij het splitsen van video naar twee beeldschermen omdat vertragingen veroorzaakten problemen. De DVI Detective opgelost dat meteen.

Op dit moment is de Gefen infrastructuur hanteren signaal beheer perfect. We hadden behoefte aan een betrouwbare methode om toegang te krijgen tot onze servers en de ondersteuning van ultra high video resoluties,” zegt Cargnelutti. “Wij vonden de Gefen oplossingen voor een perfecte pasvorm in onze omgeving.

Cargnelutti en zijn team bij RED zijn altijd vooruit te kijken en rijden op de rand van de nieuwe technologische ontwikkelingen. Ze zijn al bezig met 6K video resoluties, waardoor ze vaak oversampling dan het toevoegen van effecten aan hun 4K-uitgang te stabiliseren. Wij vragen een bulletproof en wendbaar systeem, en we vonden het met Gefen.”

 

5 juni 2014

Nieuw – DVDO iScan mini HDMI 2.0 4k scaler

Nu er steeds meer 4k televisies op de markt verschijnen en er nog geen 4k  televisie uitzendingen of films beschikbaar zijn ontstaat er natuurlijk behoefte aan een 4k videoscaler. DVDO is al jaren prominent aanwezig op de markt van videoscalers, de iScan VP30 en de iScan Edge waren zeer succesvol.  Vanaf nu is de nieuwe compacte 4k videoscaler leverbaar, een kleine videoscaler waarmee je op een goede manier het beschikbare videosignaal van je interactieve TV decoder of blu-ray speler kan upscalen naar 4k voor je 4k televisie.

DVDO iScan mini

 

8 februari 2014

DVDO ® , Inc , een bekroonde leverancier van hoge – kwaliteit video connectivity -oplossingen , kondigt de eerste zakformaat Testpatroongenerator ( TPG ) , de AVLab TPG ™ , waarmee professionele AV- installateurs 4K aangepaste testpatronen te genereren om de juiste set – up en kalibratie zorgen voor 4K Ultra HD-schermen op het terrein. De AVLab TPG ondersteunt full 4K Ultra HD resolutie bij 50/60Hz , zoals beschreven in versie 2.0 van de HDMI ® -specificatie , en is speciaal ontworpen voor gebruik met Color Management System ( CMS ) software zoals Spectracal ’s CalMANTM . Het kalibratie proces wordt gestroomlijnd door rechtstreeks interfacing met CMS software om 4K testpatronen automatisch weergegeven . De AVLab TPG is beschikbaar in maart via geautoriseerde DVDO distributeurs , dealers en online partners .

” De AVLab TPG zal een essentieel instrument voor ISF kalibratie-en installateurs zijn bij het opzetten van nieuwe 4K -schermen voor optimale beeldkwaliteit “

” De AVLab TPG zal een essentieel instrument voor ISF kalibratie-en installateurs zijn bij het opzetten van nieuwe 4K -schermen voor optimale beeldkwaliteit , ” zegt Joel Silver , president en oprichter van de Imaging Science Foundation , Inc “Terwijl 4K displays hebben ongelooflijke resolutie , zonder juiste instelling en kalibratie de kijker kan niet genieten van de volledige ervaring . “

30 januari 2014

Van 4 tot en met 6 februari is er weer de ISE beurs in de RAI Amsterdam. Op de ISE presenteren alle toonaangevende fabrikanten hun nieuwe oplossingen aan de installateurs. De ISE is een heel interessante beurs voor alle installateurs die audio of video leveren in projecten.
We hebben even een lijstje gemaakt van alle merken die KlankBart vertegenwoordigd met daarbij de standnummers op deze ISE 2014.

Adeo projectieschermen – 1N80
Barco / projectiondesign videoprojectoren – 11H75 en 11F78
DVDO – 1N53
Fortress bioscoopstoelen – 1N53
Gefen HDMI switches en extenders – 1M27
Optoma Themescene propjectoren – 4R50 Hier is onder andere de nieuwe HD91 LED home cinema projector te bewonderen
Screen Excellence geluiddoorlatende projectieschermen – 6H150

21 oktober 2013

OS komt met speciaal projectiedoek voor 4K projectoren.

De lancering van Pure Mat II (WF201), Pure Mat II plus (WF202) en Pure Mat II EX (WF203) was al een groot succes voor de acceptatie van OS Screen. Nu is er OS Pure Mat III (WF-301), het doek  wat speciaal ontworpen is voor de volgende generatie ultra HD projectoren.
4K-projectoren zijn net verschenen en UHD projectie zal een toekomstige trend zijn. Pure Mat III maakt gebruik van nieuwe ultrafijne vezels (50% dunner dan de huidige Pure Mat II EX), die voor de fijnste beeldkwaliteit zorgt.

Fabric close-up photo (each side around 25mm)
WF301
Random knitted surface, effectively reflect the projector light, image become more natural
 
Fabric photo under microscope
WF301
Super-fine and tighter irregular knitting fabric achieves a clear focus
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

ZOOM

 • Use of ultra-fine fiber (50% finer than WF203)
 • Remains to use the irregular knitting method, to avoid the moiré effect
 • Change of Titania composition and increase the screen gain to 1.0
 • Highly diffusive fabric which reproduce the natural color tones

■ 3°gain1.00±1.0% ■ Half gain 60° or aboveWF301

 

15 oktober 2013

Mitsubishi stopt met fabricage en levering van projectoren

Mitsubishi heeft aangekondigd dat ze zich terug trekken uit de projectoren markt. We kunnen uit de Optoma en Themescene series een prima alternatief bieden voor deze projectoren.

1 september 2013

Haal nu uw eigen bioscoop in huis en geniet van  de enorme voordelen van Optoma LED 1080p home cinema projectie met perfect uitgebalanceerde kleuren en hoogwaardige beeldkwaliteit.

De Themescene HD91, de nieuwste telg van de Optoma home cinema range van DLP-projectoren, biedt ongeëvenaarde installatie-flexibiliteit, een ongelooflijke 500.000:1 contrast ratio en volledig geïntegreerde 3D-technologie, die zorgt voor digitale cinema-kwaliteit in de comfortabele omgeving van uw eigen huis.

LED-Technologie

En met name door gebruik van LED-technologie levert de HD91 ongekende beeldkwaliteit met het grootste kleurenspectrum, superieure kleurenverzadiging en een uitzonderlijke helderheid. De intense en accurate kleuren produceren een beeld van uitzonderlijke kwaliteit. Geavanceerde LED-switching zorgt voor verhoogde stabiliteit van het beeld dat concurrerend is met de prestatie van de “3 chip” bioscoop-projectoren en anders dan de traditionele lamptechnologie biedt de LED-verlichting in de HD91 consistente helderheid en kleurenprestatie, waardoor hij gedurende zijn gehele levensduur zijn “out-of-the-box” beeldkwaliteit behoudt.

In veel omstandigheden kan de bereikte helderheid van de HD91 LED-projector tot wel tweemaal de helderheid van een gelijkwaardige lamp-projector zijn. Door gebruik te maken van dit fenomeen, bekend als het Helmholtz-Kohlrausch (HK) effect, produceert de HD91 uitzondelijk intense kleuren. Door zijn hoge helderheid kan de HD91 gemakkelijk veel grotere schermen aan dan zijn ANSI helderheidspecificaties zouden doen vermoeden. Dit stelt de HD91 in staat om met veel minder impact  op de beeldkwaliteit dan lampgebaseerde systemen om te gaan met lage niveaus van omgevingslicht.

Door het “lamp-less” LED-verlichtingsontwerp van de HD91 is het niet nodig om frequent lampen te verwisselen, hetgeen vaak ongelegen komt en kostbaar is, om zijn optimale prestaties te behouden. Hij heeft ook geen lange opwarm- en afkoelperiodes nodig voor en na ieder gebruik, door zijn bijna instante opstart- en uitzettijden.

Installatieflexibiliteit

Door de efficiëntie van de LED gevoede HD91 produceert hij minder warmte, waardoor ook minder koeling nodig is, hetgeen resulteert in de bijna stille werking. Daardoor kan de HD91 dichter bij muren en plafonds geïnstalleerd worden of zelfs ingebouwd worden in een kleine kast, hetgeen nieuwe installatiemogelijkheden biedt. Het kleine gewicht en de compacte afmetingen van de HD91 vereenvoudigt iedere installatie, terwijl de “full lens shift” en de “wide 1.9x zoom” plaatsingsflexibiliteit waarborgen.

Additionele Functies

 • UltraDetail – Unieke beeldverwerkingsalgoritmes en een speciale processor voor beelddetails geeft het idee van een bijna 4K beeldkwaliteit zonder de bijwerkingen die geassocieerd worden met “moving pixel” systemen.
 • PureMotion4 – De vierde generatie Optoma “frame insertion” technologie zorgt voor geavanceerde  “motion control” verwerking welke bewegingsvaakheid of beeldtrillingen elimineert, zelfs bij  “high-speed action sequences” en in 3D.
 • PureColour – Zorgt voor uitgebalanceerde kleuren voor levendige en natuurlijk beelden. Werkt in samenwerking met het “Colour Management” Systeem waardoor exact beheer van de kleurenweergave gewaarborgd is.
 • Dynamic Black – Doordat deze technologie nu naar een superieur prestatieniveau is gebracht door gebruik te maken van ultra-snelle “LED switching times, past deze de helderheid beeld voor beeld aan om zo diepere zwarttinten te produceren voor uitzonderlijk schaduwdetails in donkere scenes, terwijl lichte scenes helder en scherp worden weergegeven.

De HD91 zal aan het eind van dit jaar verkrijgbaar zijn bij geselecteerde retailers.

HD91 Key Functies

 • 1080p LED-technologie
 • Heldere 1000 ANSI lumens (door gebruik van HK effect)
 • Full 3D 1080p ondersteuning – 3D Blu-ray, Games en TV
 • 500.000:1 contrast ratio met “Dynamic Black” technologie
 • Uitzonderlijke plaatsingsflexibiliteit – “Full lens shift” en “wide 1.9x zoom”. “Throw ratio” 1.5 to 2.89
 • Voldoet aan de eisen van ISF
 • Volledig CMS+ voor ultieme kleurencalibratieprecisie
 • Uitmuntende bewegingsprestaties door gebruik van  PureMotion4

HD91 Specificaties

Standaard Resolutie        1080p (1920 x 1080)
Contrast ratio                  500.000:1
Helderheid                      1000 LED Lumens
Geluidsniveau                  23dB (Eco Mode)
Gewicht                           7 kg
Afmetingen (L x W x H)    443 x 345 x 161,5mm
Afstandsbediening           “Backlit” met “direct source selection”

INPUTS:                          2 x HDMI (v1.4a 3D supported), Component, S Video, Composite video

OUTPUT:                         2 x+12V OUT voor “Screen Triggering” (1 programmeerbaar), 3D-Sync OUT (voor 3D-RF System)

28 mei 2013

Print

nieuwe 192kHz USB DAC van Gefen

GefenTV-192kusb-2-adaud

De GefenTV hoge resolutie USB naar analoog en digitaal audio decoder is ideaal voor iedereen die streaming audio van digitale media afkomstig van een computer wil beluisteren op een stereoinstallatie. De decoder ondersteunt digitale audio tot 24 bits en 192 kHz sampling rate afkomstig uit de USB-poort van een Windows PC of MAC computer, en zet deze om naar optische digitale (TOSLINK ®) en analoge audio links / rechts. De uitgangen van de decoder kan worden aangesloten op een A / V receiver, analoge voorversterkers of hoofdtelefoon. Het is compact, eenvoudig te installeren, hoge prestaties, en veelzijdig.

27 mei 2013

première aan de pers en aan publiek van de avielo helios studio edition, samen met introductie van Auro 3D geluidssysteem tijdens feestelijke opening bij Stassen Hifi

Afgelopen weekende vierde Stassen Hifi de feestelijke opening van het geheel verbouwde Palazzo in Tegelen. Vrijdag en zaterdag waren open voor het publiek, en afgelopen zondag de 26e was er een openingsfeestje voor genodigden en een persconferentie voor de journalisten.

In de geheel verbouwde bioscoopruimte was de première te zien en vooral ook te horen van het revolutionaire Auro 3D geluidssysteem. Dit is een geheel nieuw audioformaat ontworpen om weer te geven over 11 aparte luidsprekers. Naast de bestaande front, center en achterluidsprekers worden er in dit systeem ook plafondspeakers voor en achter toegevoegd en een extra speaker in het plafond recht boven de luisteraars. De extra luidsprekers in de hoogte zorgen voor een enorme extra beleving, geluid wordt nu hierdoor echt zeer realistisch weergegeven.
De projector in deze ruimte is de heel nieuwe avielo helios studio edition. ook dit was een première, deze projector werd voor de eerste keer aan publiek en pers getoond dit weekend. De helios studio edition is het topmodel van de avielo home cinema serie van projectiondesign. Dit is een 3-chip DLP projector met 2 lampen en met een uitgebreide keuze in lenzen zodat projectie op veel projectie afstanden mogelijk is.

25 februari 2013

Barco voltooit overname van projectiondesign® en versterkt positie in projectietechnologie voor het middensegment

Barco, marktleider op het gebied van digitale visualisatietechnologie met hoofdkantoor in België, heeft vandaag bekendgemaakt dat het de overname heeft voltooid van projectiondesign®, een in Noorwegen gevestigd vooraanstaand bedrijf op het gebied van projectietechnologie, nadat het in december vorig jaar een meerderheidsaandeel in projectiondesign® had verworven. De overname kadert in de strategie van Barco om zijn leidende positie op het gebied van high-performance projectietechnologie te versterken door verder door te dringen in het middensegment van zijn doelmarkten.

“De overname van projectiondesign® vervult een belangrijke rol binnen de strategie van Barco om topklasseprojectietechnologie aan te bieden voor zowel grote als middelgrote venues,” aldus Eric Van Zele, President en CEO van Barco. “Barco en projectiondesign® vullen elkaar aan op verschillende vlakken zoals technologie, productportfolio’s en geografische dekking. Dankzij deze overname kunnen we ons aanbod voor de markten Simulatie, Virtual Reality en Corporate AV uitbreiden. Hierbij maken we gebruik van ons wereldwijd verkoopnetwerk en van onze verkoopkanalen om ons marktaandeel te vergroten, voornamelijk in Azië en Latijns-Amerika.” De betaalde prijs voor de resterende aandelen is vergelijkbaar met de prijs die betaald is voor de eerste tranche.

Gemeenschappelijke filosofie en bedrijfscultuur
“We zijn erg blij deel te gaan uitmaken van de Barco-familie, en deze overeenkomst is een grote stap voorwaarts voor ons bedrijf,” aldus Jørn Eriksen, CEO van projectiondesign®. “We delen een gemeenschappelijke filosofie en bedrijfscultuur, gedreven door een focus op innovatie en klanttevredenheid. Door de krachten te bundelen met Barco, marktleider op het gebied van projectietechnologie, zijn we in staat onze geografische spreiding uit te breiden en kunnen we gebruik maken van het wereldwijde verkoopteam en -kanalen van Barco.”

31 januari 2013

KlankBart merken goed vertegenwoordigd op de ISE2013.

Tijdens de ISE is er ook dit jaar weer volop aandacht voor home cinema. Veel grote spelers zijn de komende dagen te vinden Amsterdam. Enkele belangrijke merken worden in Nederland vertegenwoordigd door distributeur KlankBart. Wij vroegen Bart van Vreedendaal waar we zeker op moeten letten in de RAI.

Lees meer : //www.hifi.nl/artikel/20068/KlankBart-goed-vertegenwoordigd-op-ISE-2013.html#ixzz2L0ZFGSWd
Lees het volledige artikel op hifi.nl

1 december 2012

KlankBart nieuw aanspreekpunt avielo videoprojectoren

… door Bart van Vreedendaal opgerichte bedrijf klankbart is vanaf heden het aanspreekpunt voor verkoop en ondersteuning van de avielo videoprojectoren van het Noorse projectiondesign. Het door Bart van Vreedendaal opgerichte bedrijf klankbart is vanaf heden het aanspreekpunt voor verkoop en ondersteuning…… Lees het volledige artikel op hifi.nl

 

november 2011

Test van Screen Excellence Enlightor-4k doek in Widescreen Magazine

download hier een volledige kopie van het artikel in Widescreen Magazine van november 2011

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]